Glad about ΓκΛΑΤ

14:53 16/9/2013 - Πηγή: Mixtape

Ο κινηματογράφος δεν γνωρίζει διαχωρισμούς ούτε φυλετικούς, ούτε φυλετικούς αλλά ούτε και σεξουαλικούς. Και στο πλαίσιο των παράλληλων διοργανώσεων του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών, οι κινηματογραφικές

εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

34, συνολικά, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από 17 χώρες: Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισημερινό, Κάτω Χώρες – Μαρόκο, Κίνα, Κύπρο, Νορβηγία, Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία προβάλλονται για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό στα θέματα σεξουαλικότητας αλλά και τις κοινωνικές παραμέτρους τους.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, παράλληλα με τις προβολές, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πολύ ενδιαφέροντες ομιλητές όπως τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες από τη Βραζιλία, την Τουρκία, την Σουηδία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τη διάλεξη για παιδιά φορείς του ιού HIV, από τον Κωνσταντίνος Φελλά, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, να συζητήσουν με τον Γιώργος Γιαννόπουλο (περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ), τη Φωτεινή Τσιμπιρίδου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας), τη Δήμητρα Κογκίδου (Δρ. ψυχολόγος – κοσμήτωρ της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.), τη Θεοφανώ Παπαζήση (καθηγήτρια Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ.) και τη Λίνα Παπαδοπούλου (επίκουρος καθηγήτρια Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.). Στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν επίσης μέλη του συλλόγου Θετική Φωνή και της φοιτητικής οργάνωσης Good As You(Th) για τις οικογενειακές σχέσεις που έχουν ανάγκη τα ΓκΛΑΤ παιδιά και τη στάση των γονιών τους.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (ανά προβολή), 8 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο). Οι κάτοχοι της CineΚάρταF με ένα εισιτήριο δικαιούνται να παρακολουθήσουν δύο προβολές και οι κάτοχοι της CineΚάρταF Gold έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις προβολές.

www.filmfestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα