Η ΕΘΝΙΚΗ ΨΑΧΝΕΙ το ΘΑΥΜΑ:Ελλάδα-Κροατία (15.30-ΑΝΤ1)

14:31 16/9/2013 - Πηγή: TVNea
Αν ο... θεός του μπάσκετ δεν κάνει το θαύμα του τη Δευτέρα, η Εθνική κινδυνεύει να μείνει εκτός από τρεις διοργανώσεις και να παίξει σε δύο προκριματικές φάσεις.
Η μουντή εικόνα του συννεφιασμένου ουρανού εδώ στη Λουμπλιάνα είναι απολύτως ταιριαστή με το κλίμα στην Εθνική ομάδα. Η "συννεφιασμένη Κυριακή" του ελληνικού μπάσκετ προκαλεί προβληματισμό για την επόμενη μέρα, διότι η συμμετοχή όχι σε μια αλλά σε τρεις συνεχείς διοργανώσεις, τίθεται εν αμφιβόλω, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχει το ενδεχόμενο παρουσίας
σε δύο προκριματικές φάσεις!
Πρώτα απ' όλα, αν δεν συμβεί τη Δευτέρα το "θαύμα" του τριπλού συνδυασμού νικών, θα μείνουμε εκτός του Μουντομπάσκετ και θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην διπλωματική ικανότητα του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την εξασφάλιση μιας εκ των τεσσάρων "wild cards". Κίνα και Βραζιλία έχουν "καπαρώσει" τις δύο και φαίνεται πως θα γίνει μάχη για τις υπόλοιπες δύο μεταξύ της δικής μας ομοσπονδίας, της τουρκικής και της ρωσικής.
Αν ο Έλληνας πρόεδρος δεν τα καταφέρει, θα χάσουμε και την αυτόματη πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2015. Διότι όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Ισπανίας, αυτόματα θα εξασφαλίσουν και την παρουσία τους στα παρκέ της Ουκρανίας!
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλειστούμε, αλλά ότι θα χρειαστεί να δώσουμε αγώνες στην προκριματική φάση για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην Ουκρανία.
Εφόσον τα καταφέρουμε, τότε θα πρέπει να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη πεντάδα, για να εξασφαλίσουμε ή να διεκδικήσουμε το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Για την ακρίβεια, οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας προκρίνονται στους Αγώνες του 2016 και οι επόμενες τρεις ομάδες στην κατάταξη θα πάρουν μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά.
Keywords
Τυχαία Θέματα