Bokomolech are back!

12:19 4/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Για τους Bokomolech δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Υπήρξαν – και παραμένουν – ένα από τα καλύτερα εγχώρια συγκροτήματα των τελευταίων 20 ετών, και πλέον επιστρέφουν!

Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Bokomolech στο προφίλ που διατηρούν στο Facebook το αργότερο μέσα στον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει το νέο τους album, και όπως μας επιβεβαίωσαν οι φίλοι μας στην Inner Ear, το album θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο

στο ανεξάρτητo αυτό label.

Οι Bokomolech σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 1991 και τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Δημήτρης Ιωάννου (φωνή), Κώστας Ραγκούσης, Εύη Φραγκεδάκη (κιθάρες), Λίλα Κατερινάκη (μπάσο) και Βλάσης Καραγιάννης (τύμπανα).

Το πρώτο τους album κυκλοφόρησε το 1995 με τίτλο “Xero” από την Lazy Records και τάραξε για τα καλά τα νερά της τότε σκηνής και παραμένει ένα από τα καλύτερα εγχώρια αγγλόφωνα albums όλων των εποχών.

Το 1997 κυκλοφόρησε το mini-LP με τίτλο “Insect (songs)“, το οποίο ακολούθησε το δεύτερο ολοκληρωμένο album με τίτλο “Jet Lag” από την Hitch-Hyke σε παραγωγή μάλιστα του Steve Albini. Το 1999 ακολούθησε η κυκλοφορία ενός ακόμα mini-LP με τίτλο “Slowburner” σε παραγωγή του Coti K που κυκλοφόρησε επίσης από την Hitch Hyke.

Το 2003 συνεργάστηκαν και πάλι με τον Steve Albini και κυκλοφόρησαν το τελευταίο έως τώρα album τους “Exit: Trance“, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η αποχώρηση της Εύης Φραγκεδάκη από το συγκρότημα.

Μετά από κάποια χρόνια σιώπής, τα προηγούμενα 3 χρόνια άρχισαν να κάνουν και πάλι κάποιες ζωντανές εμφανίσεις –  αν δεν κάνουμε λάθος η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2010 στο Rodeo – παρουσιάζοντας και κάποια νέα τραγούδια.

Και να που τώρα αυτά τα τραγούδια βρίσκουν τον δρόμο τους σε ένα album στην Inner Ear, το οποίο αναμένουμε πια ανυπομονησία!

Προς το παρόν, ας θυμηθούμε κάποιες στιγμές από το παρελθόν των Bokomolech:

Keywords
Τυχαία Θέματα