8o Athens Video Art Festival

09:57 17/5/2012 - Πηγή: Mixtape

 Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (18-20 Μαϊου) έφτασε η ώρα για το όγδοο αισίως Athens Video Art Festival το οποίο ανανεώνεται τόσο ως προς το χώρο διεξαγωγής του όσο και ως προς το ότι η είσοδος πλέον είναι ελεύθερη, οπότε ελπίζει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο από το κόσμο της πόλης που ενδιαφέρεται για το video,

τις οπτικές τέχνες, τα νέα μέσα αλλά και την ηλεκτρονική μουσική.

Το φεστιβάλ φέρει φέτος τον υπότιτλο/concept Ζωντανεύοντας την Αθήνα | Visualise Athens και θα λάβει χώρα σε κτίρια και χώρους του ιστορικού κέντρου, κυρίως μέσα και γύρω από το Booze Cooperativa που αποτελεί συνεργάτη του φεστιβάλ και στην περιοχή της πλατείας Αγ. Ειρήνης. Φυσικά ο αστικός ιστός της περιοχής και γενικότερα της Αθήνας έχει πολύ δρόμο ακόμη για να “ζωντανέψει” και να “αναβαθμιστεί” (ό,τι και αν σημαίνει αυτό βέβαια) αλλά δε μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε το άνοιγμα αυτό στην πόλη.

Η συμμετοχή στο φετινό τριήμερο είναι ιδιαίτερα μεγάλη αφού θα παρακολουθήσουμε πάνω από 2.000 έργα από 69 χώρες ενώ συμπεριλαμβάνονται, εκτός από τις ενότητες των προβολών, εκθέσεις, παρουσιάσεις και workshops, performances και φυσικά live και dj sets.

Στην ενότητα των προβολών ξεχωρίζουμε εκτός από το πρόγρμμα του ίδιου του φεστιβάλ που διαρκεί πάνω από έξι ώρες καθημερινά και το προγραμμα από διεθνή φεστιβάλ που εμπλουτίζει τόσο την ενότητα video art όσο και το ξεχωριστό πρόγραμμα του animation, όπως η συνεργασία  με ένα από τα γνωστότερα φεστιβάλ του είδους, τo Ars ELectronica στο Λιντς της Αυστρίας και οκτώ ακόμη αντίστοιχα φεστιβάλ που φέρνουν ενότητες του προγράμματος τους. Σημειώστε ότι γενικά οι προβολές αρχίζουν στις 17.00 και ολοκληρώνονται στις 23.30 και για τις τρεις μέρες με δύο αίθουσες με video art και μια με animation ταυτόχρονα.

Νωρίτερα, από τις 11.00 το πρωί και επίσης έως τις 23.30 το βράδυ θα μπορείτε να δείτε τις εκθέσεις με βίντεο-εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις και ψηφιακή τέχνη, πριν ή και ενδιαμέσως από τις προβολές, ενώ σε άλλες αίθουσες για ένα δίωρο, από τις 21.00 μέχρι τις 23.00 κάθε ημέρα θα έχει την τιμητική της η τέχνη της επιτέλεσης (performance).

Από τις 23.00 μέχρι τις 03.00 τη σκυτάλη παίρνει το μουσικό κομμάτι, το οποίο επικεντώνεται σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική ηλεκτρονική σκηνή με τίτλο ITS ALL GREEK, το οποίο θα πλαισιώσουν κάποια ονόματα από το εξωτερικό, οι Ambassadeurs (UK) και Warsnare (UK). Αντίστοιχη προσοχή έχει δοθεί και στο οπτικό μέρος για το αφιέρωμα που έχει σχεδιαστεί από τους Fair Enough (US), VISITOR (UK) και Feel Good Lost (IR).

Τέλος, το Athens Video Art Festival 2012 διερευνά τη σχετικά νέα τάση των Mobile Applications. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν επιλεγμένα apps, να έρχονται σε επαφή με νέες τεχνολογίες, να απολαμβάνουν performances από ειδικούς και να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις και συζητήσεις, καθως και ένα 3ημερο workshop, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τις χρήσεις, τις δυνατότητες και την μελλοντική εξέλιξη τ

Keywords
Τυχαία Θέματα