Τι αλλάζει φέτος στο Bob Theatre Festival;

15:25 16/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Μα τι όνομα για θεατρικό φεστιβάλ είναι τέλοσπάντων το Bob;

Λοιπόν, να δούμε: Μικρο, χαριτωμένο, έξυπνο, νεανικό, φιλικό, προσιτό.

Όλα αυτά είναι ο “παλίόφιλος”, το Bob Theatre Festival που φέτος κλείνει 5 χρόνια, εξελίσσεται, μετακομίζει στο νέο του σπίτι, το Bios στην Πειραιώς και κάνει πρεμιέρα απόψε.

Οι οργανωτές του Bob

ξεχύνονται όλο το χρόνο στις υπόγες και τις πειραματικές σκηνές και οπουδήποτε υπάρχουν νέες ομάδες που τώρα ξεκινούν και ετοιμάζουν πρωτότυπες νεανικές δουλειές και διαλέγουν τους καλύτερους των καλύτερων για να επαναλάβουν τις παραστάσεις τους στα πλαίσια του φεστιβάλ, ή να ετοιμάσουν καινούριες δουλειές ειδικά για αυτό.

Ανακάλυψα το Bob Festival πρόπερσι, στον 3ο του χρόνο στο Θέατρο Χώρα και με κέρδισε αμέσως. Πολλές έξυπνες διασκεδαστικές παραστάσεις που απευθύνονται στο συγκεκριμένο νεανικό κοινό των 30-35 και κάτω, χαμηλό τουπέ, σταθερός πήχης ποιότητας, θερμό κοινό, πολύ προσιτές τιμές. Στην περσινή διοργάνωση σχεδόν έστησα αντίσκοινο απ’έξω και απόλαυσα κάθε μέρα και στιγμή του γκουλτουρο7ημερου.

Τι αλλάζει φέτος;

Περισσότερες νέες ομάδες, πολλές αγαπημένες παραστάσεις από την διάρκεια της χρονιάς και ακόμα πιο πολλές πρεμιέρες και παραστάσεις ειδικά ετοιμασμένες για το φεστιβάλ.

Λιγότερες (ή μάλλον καθόλου) παραστάσεις από την οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ, τους Abovo, που συνήθιζαν να ξανανεβάζουν όλο το ιστορικό των παραστάσεων τους στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αφήνοντας έτσι φέτος χώρο στο πρόγραμμα για περισσότερες νέες ομάδες. Ευτυχώς προλάβαμε και τις χορτάσαμε όλες πέρυσι, ελπίζουμε όμως να επιστρέψουν του χρόνου.

Περισσότερα παράλληλα events, συναυλίες (Burger Project, Zoo), και καθημερινά DJ sets και after γκουλτούρα parties στο bar του Bios. Κρίμα είναι να σκορπίζει η παρέα μετά την παράσταση.

Νέο focus στο stand-up με καθημερινά σχεδόν sessions απο καθιερωμένους stand-up comedians και open mic για νέα ταλέντα.

Επέκταση και στην επιτυχημένη διαδικασία του Scratch Night, τώρα απλωμένου σε 3 μέρες, μια διαδικασία που επιτρέπει σε νεοσύστατες θεατρικές ομάδες να παρουσιάσουν κομμάτια (15λεπτα) παραστάσεων που ετοίμασαν οι ίδιοι μπροστά στην κριτική επιτροπή και το κοινό, και ανάλογα με τις ψήφους και των δυο να προχωρήσουν στον μεγάλο τελικό. Εκεί, σύμφωνα με τις ψήφους μόνο του κοινού, η νικήτρια ομάδα κερδίζει χορηγία ενοικίου από το Bios για να παρουσιάσει 10 παραστάσεις της ολοκληρωμένης της δουλειάς την επόμενη σεζόν.

Περισσότεροι χώροι, απλωμένοι στα τέσσερα επίπεδα του Bios. Τρεις χώροι καθαρά μόνο για θεατρικές παραστάσεις, άλλή μια αίθουσα cinematheque για stand-up, live συναυλίες στον μπροστινό χώρο του Bios, DJ sets στο Bar του 2ου ορόφου και event απονομής πάνω στην Ταράτσα με θέα την Ακρόπολη.

Λιγότερες μέρες, μόλις 5 αντί για 7, με ίδιο συνολικό αριθμό έργων, που λαμβάνουν πλέον χώρα ταυτόχρονα τρεις μαζί ή και τέσσερις, χωρίς επαναληπτικές παραστάσεις. Δυστυχώς αυτό σημαίνει διχασμό και πυρετό προγραμματισμού και δύσκολων α

Keywords
Τυχαία Θέματα