10 τραγούδια από τους Golden Animals

09:29 12/9/2013 - Πηγή: Mixtape

Το ντουέτο των Golden Animals από το Brooklyn, καταφθάνει μαζί με τους The Flying Eyes για μία μίνι περιοδεία στα μέρη μας. Οι πρώτοι μας χάρισαν τα 10 αγαπημένα τους τραγούδια όλων των εποχών, αναδεικνύοντας την αγάπη τους για το μουσική του παρελθόντος, που στιγματίζει και τον ήχο τους.

To δελτίο τύπου δεν τους βοηθάει – τους παρουσιάζει πολύ περισσότερο “χίπηδες” από ότι είναι (ηχητικά τουλάχιστον) :

“Οι

Golden Animals σχηματίστηκαν το 2006 στο Μπρουκλιν από τον κιθαρίστα και ζωγράφο Tommy Eisner και την ντράμερ και φωτογράφο Linda Beecroft. Αγανακτισμένοι με το ασφυκτικό lifestyle και ρυθμό της επιληπτικής Νέας Υόρκης, αναζήτησαν την ελευθερία και την καλλιτεχνική ολοκλήρωσή τους στα ατελείωτα τοπία της Καλιφορνέζικης ερήμου. Ζώντας νομαδικά, οι Golden Animals συνθέτουν, προβάρουν και ηχογραφούν τη μουσική τους στις ελάχιστες φιλόξενες τοποθεσίες της απέραντης ερήμου. Το μοναδικό τους lifestyle και η αύρα της ερήμου δίνουν πνοή στο μουσικό τους όραμα, μια μουσική-επίκληση στην βαθιά 60s ψυχεδέλεια, εκεί που η απλοϊκή fuzzed-out garage ψυχεδέλεια συναντά τον ρομαντισμό του Jim Morrison και των hippie στοιχειών.”

Αν το προσπεράσεις λοιπόν, και ακούσεις τα τραγούδια τους μέσα από το επερχόμενο (κυκλοφορεί στις 24 Σεπτεμβρίου μέσω της φημισμένης πια Reverberation Appreciation Society Records του Austin Psych Fest και της επίσης σπουδαίας Burger Records ) δεύτερο – αλλά στην ουσία πρώτο “ουσιαστικό” – album τους “Hear Eye Go” θα ανακαλύψεις μία λιτή μεν μπάντα (μόνο κιθάρα και drums και φυσικά φωνητικά), αλλά με έναν ήχο πολύ πιο πλούσιο από ότι νομίζεις. Άξιοι πρεσβευτές και αυτοί της αναβίωσης του psych ήχου της Δυτικής Ακτής αλλά και του Texas, δεν μας κάνει εντύπωση ότι τους έχουν πάρει κάτω από την “προστασία” τους οι Black Angels. Προσθέτουμε και την πραγματικά πολύ καλή παραγωγή Matt Boynton (γνωστός για τις δουλειές του με τους MGMT αλλά και τον Kurt Vile) και οι νοσταλγοί και αναβιωτές του 60s psych pop/rock καλό και θα ήταν να προσέξουν την μπάντα όπως της αρμόζει, με την ευκαιρία της επισκεψής τους στα μέρη μας αυτή την εβδομάδα να είναι ιδανική.

Παρακάτω τα δύο πρώτα singles / videos από το “Hear Eye Go” – τα “You Don’t Hear Me Now” και”All Your Life”"

Χαρακτηριστικά της νοσταλγικής τους διάθεσης και των αναφορών τους, και τα τραγούδια που επέλεξαν ως τα αγαπημένα τους, όπως μας τα έστειλαν πρόσφατα προτού ξεκινήσουν την κοινή τους ευρωπαϊκή περιοδεία με τους The Flying Eyes.

Captain Beefheart – Moonchild
Album: Legendary A&M Sessions

Rodriguez –Inner City Blues
Album: Searching for Sugar Man Soundtrack

The Velvet Underground – I’m Set Free
Album: Live at Max’s Kansas City

Syd Barrett – No Good Trying
Album: Madcap Laughs

The Beatles – Being For the Benefit of Mr. Kite!
Album: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

The Kinks – Big Black Smoke
Album: Face To Face

Howlin Wolf – You’ll Be Mine
Album: Howlin’ Wolf

Hank Williams – Ramblin’ Man
Single

Dr. John – Gris Gris Gumbo Ya Ya
Album: Gris Gris

The Doors – Shaman’s Blues
Album: The Soft Parade

Οι Golden Animals θα περιοδεύσουν μαζί με τους The Flying Eyes στη χώρα μας, κάνοντας τις παρακάτω στάσεις:

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου @ 3ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου @ An Club, Αθήνα

Είσοδος // Πόρτες
Θεσσαλονίκη: €10 (προπώληση) | €15 (ταμείο) // 20:30
Λάρισα: €10 (προπώληση) | €12 (ταμείο) // 21:30
Αθήνα: €10 (περιορισμένη προπώληση μέχρι 15 Αυγούστου ή εξαντλήσεως μέσω eventbrite) | €15 (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο) // 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα