Τροφές που σε ομορφαίνουν

00:03 4/2/2012 - Πηγή: Myself

 

Αβοκάντο

Τα οφέλη του

Είναι γνωστό για την καρδιοπροστατευτική του δράση, ενώ πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες του αποδίδουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα οφέλη του αβοκάντο, όμως, δεν σταματούν εδώ. Τα αντιοξειδωτικά και τα βασικά λιπαρά οξέα στα οποία είναι πλούσιο βοηθούν το δέρμα να μένει σφριγηλό και απαλό, μας επισημαίνει η Shari Bilt Bookvar, RD, διατροφολόγος από τη Ν. Υόρκη. Καταναλώνοντάς το βοηθάς την επιδερμίδα σου να αναπληρώσει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στην προστατευτική στιβάδα του δέρματος

και τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για να συγκρατείται η υγρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με την Jessica Wu, MD, βοηθό καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Southern California Medical School.

Φα’ το 

Συμπερίλαβε μερικές φέτες αβοκάντο στα σάντουίτς σου. 

Εναλλακτικά, κόψε 

το αβοκάντο σε ψιλά κομμάτια και πρόσθεσέ το στη σαλάτα σου.

Εφάρμοσε το

Μία μάσκα προσώπου με αβοκάντο μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία γήρανσης, λέει η Lisa Drayer, RD, διατροφολόγος. 

Ερευνα που διεξήχθη το 2006 και δημοσιεύτηκε στο Phytotherapy Research έδειξε ότι εφαρμόζοντας λάδι αβοκάντο στο δέρμα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Θέλεις να φτιάξεις μόνη σου μία αντιγηραντική και ενυδατική μάσκα προσώπου; Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι εξαιρετικά απλή. Πολτοποίησε ένα ώριμο αβοκάντο και ανάμειξέ το με 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος, η οποία περιέχει γαλακτικά οξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Απλωσε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και άφησέ τη να δράσει για 10 λεπτά, πριν την ξεβγάλεις με χλιαρό νερό.

Τσαι

Τα οφέλη του

Πολυάριθμες έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του τσαγιού –και ιδιαίτερα του πράσινου- στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Λιγότερο γνωστή είναι η ευεργετική του επίδραση στην υγεία της επιδερμίδας σου. Ολα τα τσάγια προσφέρουν αντιοξειδωτική φροντίδα στην επιδερμίδα, αλλά το πράσινο και το λευκό περιέχουν διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών καθώς και EGCG, ένα συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικών το οποίο προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Πιες το

Για να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητές του πιες το ή πρόσθεσέ το στη σάλτσα του φαγητού σου. Είναι τέλειο συνοδευτικό για το ψάρι και το κοτόπουλο.

Εφάρμοσε το

Το τσάι μπορεί να ενισχύσει το χρώμα των μαλλιών σου. Το χαμομήλι αναζωογονεί τις χρυσαφί ανταύγειες στα ξανθά μαλλιά, το μαύρο τσάι δίνει ένταση στα σκούρα μαλλιά και το κόκκινο φωτίζει τα κόκκινα μαλλιά. Για να το χρησιμοποιήσεις, ετοίμασε 1 φλ. τσαγιού και άφησέ το να κρυώσει. Βρέξε τα μαλλιά σου με το τσάι και κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι. Αφησέ το να δράσει για 15΄ με 30΄ και ξέπλυνε.

Άμυγδαλα

Τα οφέλη τούς

Περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Keywords
Τυχαία Θέματα