«Θα βγούμε από το σκοτάδι αλλά δεν θα ξαναζήσουμε παράδεισο»

15:33 5/1/2012 - Πηγή: Myself

Ο διεθνής ηθοποιός επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να μαγειρέψει για φιλανθρωπικό σκοπό στις 10 Ιανουαρίου και μιλάει στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly» για την οικονομική κρίση αλλά και για τα νέα του σχέδια.

«Αποδέχτηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά, λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τους ανθρώπους του “Gastronomy”. Φυσικά, αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης. Η σημερινή δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα

επιβάλλει τέτοιες ενέργειες. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συγκεκριμένη βραδιά θα διατεθούν για την επέκταση της παιδοκαρδιολογικής μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Είναι, όμως, θλιβερό να νοσούν παιδιά, να μην μπορούν να νοσηλευτούν και να χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία για να αλλάξει η κατάσταση.» αναφέρει ο ηθοποιός αποκαλύπτοντας το λόγο της επίσκεψής του.

Μένοντας στο εξωτερικό ο Γιώργος Χωραφάς μπορεί και μας μεταφέρει την άποψη της κοινής γνώμης ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι πολίτες της: «Τα νέα ταξιδεύουν πλέον εξαιρετικά γρήγορα. Ο κόσμος είναι λεπτομερώς ενημερωμένος. Στην αρχή, όλοι ήταν συμπονετικοί με την Ελλάδα. Όταν όμως τους ζητήθηκε να “βάλουν το χέρι στην τσέπη”, άρχισαν να αλλάζουν άποψη. Βέβαια, οι περισσότερο διαβασμένοι εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται ότι οι Έλληνες είναι τα θύματα στην όλη κατάσταση.» Ο ηθοποιός όμως προχωράει και ένα βήμα παραπέρα αναζητώντας το αίτιο του προβλήματος: «Αν θέλουμε να δούμε γιατί οι Έλληνες είναι καχύποπτοι και φοροδιαφεύγουν, πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο λίγες φορές μπορούσαν οι πολίτες, από την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα, να εμπιστευτούν το κράτος. Μετά από τόσα χρόνια Τουρκοκρατίας και φόβου, έπαψε να υπάρχει εμπιστοσύνη στο κράτος. Οι κάτοικοι σταμάτησαν να έχουν εμπιστοσύνη στις “αρχές”, και στην πορεία των χρόνων αυτό διογκώθηκε. Επίσης, οι πολιτικοί δεν έδωσαν δείγματα καλής γραφής για να το καταρρίψουν αυτό κι έτσι όλοι μαζί βιώνουμε τη σημερινή κατάσταση. Δηλαδή, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να έχουν δύναμη και όσοι δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που ίσως είναι και οι περισσότεροι, να μην έχουν δύναμη.»

 

Γιώργος ΧωραφάςΕΓΩ!WeeklyGastronomyΟ Γιώργος Χωραφάς μπαίνει στην… κουζίνα για φιλανθρωπικό σκοπό και μιλάει για την οικονομική κρίση αποκλειστικά στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly».CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό ΕΓΩ!WeeklyyesnoΓιώργος Χωραφάς
Keywords
Τυχαία Θέματα