Επίκαιρα κοινωνικά θέματα στην εκπομπή «Ελένη»

18:09 21/3/2012 - Πηγή: Myself

Την οικονομική κρίση και τα δεινά των αστέγων ανέλυσε σήμερα στην εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια φιλοξένησε στο πλατό της εκπομπής «Ελένη» τον κ. Γιώργο Μπαρκούρη ο οποίος είναι άστεγος δύο χρόνια και τον στηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα». 

Ο κύριος Γιώργος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικός όμως από το 2007 δεν εργάζεται και τα τελευταία δυο χρόνια είναι άστεγος. Ο ίδιος εξομολογείται: «Οι συνθήκες, η ηλικία και η κρίση με οδήγησαν από μεσοαστό

στο πεζοδρόμιο. Το παγκάκι είναι σκληρό, και ο κόσμος είναι σκληρός. Τις πρώτες δύο νύχτες είσαι στο δρόμο. Την τρίτη νύχτα σε πιάνει πανικός, αναρωτιέσαι “αυτή θα είναι η ζωή μου από δω και πέρα;”. Είναι ασύλληπτα δύσκολο να μείνεις άστεγος.» 

Ο Γιώργος Μπαρκούρης εξήγησε στην Ελένη Μενεγάκη πως αντιμετώπισε αυτή την δύσκολη κατάσταση της ζωής του: «Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ανθρώπου πως θα αντιμετωπίσει μια τέτοια αρνητική κατάσταση. Εκεί έρχεσαι αντιμέτωπός με την πραγματικότητα, ή σε πιάνει πανικός και μένεις αιώνιος άστεγος ή μαζεύεις τα κομμάτια σου και λες θα συνεχίσω να προσπαθώ. Είσαι έξω και αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε αυτή την κοινωνική τάξη που έβλεπες και απόφευγες , όχι γιατί δεν ήθελες να τους βοηθήσεις αλλά γιατί είχες τα δικά σου προβλήματα. Εγώ είχα πάθει κατάθλιψη και δεν μπορούσα να δω την δύναμη που είχα μέσα μου. Έπρεπε κάτι να κάνω και έτσι μια μέρα  ζήτησα ψυχολογική υποστήριξη  και στέγη μου έδωσε ένα φιλικό μου πρόσωπο. Αργότερα αντιλήφθηκα ότι δεν έπρεπε να μένω άλλο εκεί και στην οικογένεια μου δεν γύρισα γιατί ντρεπόμουν. Εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός. Άκουσα λοιπόν για τους ξενώνες αστέγων της οργάνωσης κλίμακα και ζήτησα βοήθεια».

Ο Γιώργος Μπαρκούρης στεγάζεται και εργάζεται εθελοντικά στην μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα». Νεοάστεγοι όπως χαρακτηρίζονται καταφθάνουν εκεί για ψυχολογική υποστήριξη και φαγητό κι ένα ζεστό κρεβάτι. Πολλές οικογένειες διαλύονται αφού τα άτομα νεαρής ηλικίας υποστηρίζονται από άλλες οργανώσεις. Οι άστεγοι σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις φτάνουν τις 20.000 πανελλαδικά ενώ η δυνατότητες για στέγαση στους ξενώνες «Κλίμακα» είναι μηδαμινές. Ο κύριος Γιώργος αρκείται « Όλα είναι χρήσιμα. Όλα είναι εμπειρίες. Είμαι ευτυχής για την ζωή που έχω κάνει. Είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος ότι η αλληλεγγύη  θα μας σώσει» 

 

Ελένη Μενεγάκηοικονομική κρίσηΓιώργος ΜπαρκούρηςεκπομπήΓια μία ακόμα φορά η Ελένη Μενεγάκη μέσα από την εκπομπή της παρουσίασε επίκαιρα κοινωνικά θέματα.CelebrityyesnoΣίσσυ ΣιδηροπούλουnonoΕλένη Μενεγάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα