«Δεν είμαι μέρος της σόουμπιζ και δεν φιλοδοξώ να γίνω»

15:08 25/1/2012 - Πηγή: Myself

Στα 27 του χρόνια ο Άκης Πετρετζίκης πρόκειται να συνεργαστεί με έναν από τους σημαντικότερους σεφ της παγκόσμιας γαστρονομίας, τον Μισέλ Ρου και αναφέρει για αυτό: «Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει στην Ελλάδα αυθεντική Γαλλική Μπιστρό. Το “Avenue” όπως θα λέγεται, θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο “Metropolitan” και θα ανοίξει για το κοινό στις αρχές

Φεβρουαρίου.» και συνεχίζει εξηγώντας τη λογική του συγκεκριμένου εγχειρήματος: «Το εστιατόριο δεν είναι κάτι που θα προβάλει εμένα, αλλά το γκουρμέ πιάτο. Ο κόσμος δεν πρέπει να μάθει εμένα αλλά την κουζίνα γενικότερα. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως το γκουρμέ πιάτο είναι το ποιοτικό πιάτο. Όχι ένα πιάτο με ένα κομμάτι κρέας και δύο σταγόνες σάλτσα, όπως έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους. Δουλεύω για να μάθει ο κόσμος τι είναι φαγητό, σωστό φαγητό και να μάθει να το αναζητά. Να αποκτήσει επιτέλους γαστρονομική παιδεία κάθε άνθρωπος.»

Ο Άκης Πετρετζίκης όμως ξεκαθαρίζει επίσης και το πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του στη showbiz: «Δεν είμαι μέρος της σόουμπιζ και δεν φιλοδοξώ να γίνω. Το λέω συνέχεια και θα το ξαναπώ: είμαι μάγειρας!»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινό Mou» ο γοητευτικός σέφ λέει: «Τους εκτιμώ πολύ και τους δύο, περισσότερο όμως συνεργάζομαι με τη Φαίη. Ως γυναίκα ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το αντικείμενο της μαγειρικής. Το κλίμα πάντως μεταξύ μας είναι πάρα πολύ καλό. Περνάμε πραγματικά τόσο όμορφα όσο φαίνεται!» Μοιράζεται όμως και τις δυσκολίες που μπορεί να έχει μία ζωντανή εκπομπή: «Μπορεί κάποιοι να ζηλεύουν τη θέση μου αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται στην τηλεόραση. Εγώ είμαι μάγειρας, δεν έχω εμπειρία. Δεν είμαι ούτε μοντέλο για να πουλήσω την ομορφιά μου ούτε την ευφράδεια λόγου για να το παίξω διανοούμενος. Ξέρω μόνο να μαγειρεύω. Αυτό έχω να πουλήσω. Και το Mega με έχει στηρίξει σε όλα τα επίπεδα.»

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή ο Άκης Πετρετζίκης δηλώνει πως είναι στο… ψήσιμο!

 

Άκης ΠετρετζίκηςΠρωινό mouδηλώσεις διασήμωνΟ Άκης Πετρετζίκης αποκαλύπτει στο περιοδικό «ΗELLO!» τα σχέδιά του για το μέλλον. CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό Hello!yesnoΆκης Πετρετζίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα