Βασίλισσα Ελισάβετ: Λύγισε ο Κάρολος μπροστά στο φέρετρο της μητέρας του

Ο Βασιλιάς Κάρολος συγκίνησε σήμερα με τα λόγια του για την πολυαγαπημένη του μητέρα.

Σήμερα, ήταν η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς εμφανίστηκε δίπλα στην σορό της μητέρας του από όταν ανακοινωθηκε ο θάνατός της στο Μπαλμόραλ την περασμένη Πέμπτη. Αύριο η σορός της θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Ντυμένος με φράκο ο βασιλιάς Κάρολος απότισε φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ντυμένος με στολή στην πομπή που την συνόδευσε όπως και τα αδέλφια του Πριγκίπισσα Άννα και Πρίγκιπας Έντουαρντ.

Η παρουσία του Πρίγκιπα Άντριου δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς

ο ίδιος δεν μπορεί πλέον να ντύνεται στρατιωτικά αφού του έχουν αφαιρεθεί οι τίτλοι, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Χάρι.

Η διαφορά είναι όμως, ότι όταν ο πρώτος κατευθύνθηκε προς τον Καθεδρικό Ναό του Saint Giles κάποιος από το πλήθος αποδοκίμασε τον αποκάλεσε τον «άρρωστο γέρο», εξαιτίας των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Εντός, ακουγόταν να ψάλλεται ο Ψαλμός 23 «Ο Κύριος είναι ο Ποιμένας μου» ένας ψαλμός που λάτρευε η Βασίλισσα και είχε ακουστεί και στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947.

The Queen’s coffin, draped with the Royal Standard of Scotland and dressed with a wreath of flowers, which includes heather from her Balmoral home, is carried into St Giles’ Cathedralhttps://t.co/HZS7Wh3MV1 pic.twitter.com/ggPGzfzhRd

BBC News (UK) (@BBCNews) September 12, 2022

Πάνω στο φέρετρο με την σορό της Βασίλισσας τοποθετήθηκε το στέμμα της Σκωτίας το οποίο έχει φτιαχτεί από σκωτσέζικο χρυσό και έχει 42 πετράδια και 70 μαργαριτάρια.

Σημειώνεται ότι το φέρετρο είναι κατασκευασμένο από αγγλική βελανιδιά και επενδεδυμένο με μόλυβδο.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της σημερινής ημέρας ήταν όταν το πλήθος έξω από τον Καθεδρικό Ναό απήγγειλε τον εθνικό ύμνο και χειροκρότησε τον Βασιλιά Κάρολο κατά την έξοδό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα