Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την τραγωδία – «Φορτσάρει» από αύριο ο Μητσοτάκης

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το ναυάγιο στην Πύλο με τους δεκάδες νεκρούς.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, στον χώρο με τους διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου βρέθηκε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.  

Όπως είπε οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν: «Γι’ αυτό είναι εδώ το Λιμενικό Σώμα, συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε όποιος είναι

εν ζωή και σε κάθε περίπτωση να σωθεί, ό,τι σώζεται αυτή είναι η προσπάθειά μας».

«Oφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτή τη διακίνηση αθώων ανθρώπων τους οποίους εκμεταλλεύονται για μερικά δολάρια κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν με ανθρώπινες ζωές να αποκομίσουν προσωπικό όφελος.

Είναι μία εγκληματική δραστηριότητα από εκεί και πέρα οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση κατά την άποψή μου παρέλκει και είναι απαράδεκτη πάνω στους νεκρούς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι τόνοι ανέβηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στην Καλαμάτα, στο οποίο βρίσκονται οι διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τη ναυτική τραγωδία από τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος με την ένταση στη συζήτηση να είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη.

Τουρνάς: Δεν μπορούσε να γίνει επέμβαση

Τσίπρας: Δηλαδή μας λέτε κύριε υπουργέ ότι όταν ένα πλοίο που ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα;

Τουρνάς: Ερωτήσεις κάνω, δε θέλω να προδικάσω τίποτα

Τσίπρας: Τι ερωτήσεις; Λέτε εδώ στους αξιωματικούς… Μισό λεπτό, εδώ δεν ήρθαμε για να αποδώσουμε ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο, επιβάλλεται να φυλάσσουμε τα εθνικά μας και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Επιβάλλεται από τη λογική. Επιβάλλεται όμως και από τις αξίες μας και από το Διεθνές Δίκαιο, την ίδια στιγμή να έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε αργότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

-Σε ένα πλοίο που είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης.
-Δηλαδή θέλετε να πείτε, κ. Υπουργέ, ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Τι λέτε τώρα;… pic.twitter.com/GmF3YEdmMO

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) June 15, 2023

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν ‘εμπειρογνώμονας – ανακριτής’ ναυτικών δυστυχημάτων και ‘έτοιμος να δώσει απαντήσεις’ για θέματα που δεν γνωρίζει. Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Στις επάλξεις από το Σάββατο ξανά ο Μητσοτάκης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σάββατο οπότε και λήγει το τριήμερο πένθος, ξεκινά ξανά περοδείες.

Πρώτος σταθμός του Προέδρου της ΝΔ θα είναι αύριο η Λακωνία, όπου θα επισκεφθεί το Γύθειο και την Σπάρτη. Πρόκειται για μία εκλογική περιφέρεια όπου η Νέα Δημοκρατία  κατέγραψε σχεδόν το ίδιο υψηλό ποσοστό με το 2019.

Μεθαύριο Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει την παραδοσιακή διακαναλική συνέντευξη.

Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει ομιλία του στην Πάτρα, η οποία αναβλήθηκε λόγω του τραγικού ναυαγίου με τους μετανάστες.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και η Χαλκιδική, επίσκεψη που είχε αναβληθεί λόγω της νόσησής του από κορονοϊό.

Την Πέμπτη πριν τις εκλογές θα γίνει η παραδοσιακή ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή η τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα