Η κοιλιά του Παναθηναϊκού και η φόρμα της ΑΕΚ έβαλαν… φωτιά στο πρωτάθλημα!

Οι δυο τελευταίες αγωνιστικές του 2022 ήταν αυτές που λειτούργησαν ως... σπίρτο για να πάρει φωτιά το πρωτάθλημα και πλέον να περιμένουμε μια τεράστια μάχη στη συνέχεια της σεζόν!

Ποιος θα μπορούσε να περιμένει ότι το μαξιλαράκι του +8 που είχε ο Παναθηναϊκός πριν από μια βδομάδα θα μείνει… μισό;

Φανταζόταν κανείς με την εικόνα που είχε το «τριφύλλι» στον πρώτο γύρο, με τις 12 νίκες και τη 1 ισοπαλία ότι σε δύο σερί ματς κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ

(στην κατάμεστη Λεωφόρο μάλιστα) θα γκέλαρε;

Κι όμως συνέβη αυτό και πλέον οι «πράσινοι» είναι φανερό ότι δεν πατάνε καλά. Δεν έχουν την φρεσκάδα που είχαν πριν το Μουντιάλ, αλλά δεν έχουν και τις λύσεις. Η ομάδα… φωνάζει ότι είναι κουρασμένη και φωνάζει ακόμη περισσότερο ότι χρειάζεται μεταγραφές αφού το ρόστερ είναι μικρό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι φανερό ότι έχει ξεμείνει από λύσεις.

Ο μονότονος τρόπος που προσπαθούσαν οι πράσινοι να… διασπάσουν την άμυνα – μπετόν του ΟΦΗ ήταν και κουραστικός και χωρίς φαντασία και δεν είχε και τύχη να πετύχει τον στόχο του.

Δεδομένα ο Παναθηναϊκός βιώνει ένα κακό φεγγάρι καθώς συνέβη στο χειρότερο timing, μόλις μια αγωνιστική πριν πάει στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια για το ντέρμπι με την 2η ΑΕΚ που έχει ήδη μειώσει μέσα σε μια βδομάδα στο… τετράποντο!

Η Ενωση που χαράσει πορεία εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του Παναθηναϊκού. Αέρας πέρασε από το Πανθεσσαλικό με το 4-0 επί του Βόλου. Μια ομάδα που πατάει καλά στα πόδια της, που παρά τις σοβαρές απουσίες του Ελίασον και του Γκατσίνοβιτς ο Αλμέιδα βρίσκει λύσεις κι από τον πάγκο, παίζει φαντεζί ποδόσφαιρο, πετυχαίνει πολλά και εύκολα γκολ και γενικά δείχνει να είναι στα… χάι της.

Ξεκάθαρα είναι η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την μεθεπόμενη Κυριακή περιμένει στην «φλεγόμενη» Αγιά Σοφιά τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό για να τον αμφισβητήσει έντονα, να τον πλησιάσει στον πόντο και γιατί όχι και να τον περάσει (ανάλογα με τα αποτελέσματα της επόμενης αγωνιστικής). Το σίγουρο είναι πως πάμε για ένα συγκλονιστικό δεύτερο μισό στο πρωτάθλημα.

Μένει να δούμε αν μπορούν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ να… ανοίξουν από περισσότερο την υπόθεση για τον πρωταθλητή ενόψει και των πλέι οφ. Το βέβαιο είναι πως η κοιλιά του Παναθηναϊκού την δεδομένη χρονική στιγμή και η φόρμα της ΑΕΚ έβαλαν… φωτιά στην κορυφή και στην διεκδίκηση του τίτλου!

Keywords
Τυχαία Θέματα