Εκλογές 2023: Η τραγωδία στα Τέμπη «σπρώχνει» πίσω τις εκλογές – Σηκώνει το γάντι η αντιπολίτευση

Οι χαμηλοί πολιτικοί τόνοι των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν με την αντιπολίτευση να σηκώνει το γάντι για την υπόθεση των Τεμπών.

Σε δήλωσή της η κα Πόπη Τσαπανίδου ρωτά «γιατί διαγράφηκε η υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου να ολοκληρώσει τα έργα ασφαλείας, ενώ χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και «πώς τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης σε μία κομβική θέση παρανόμως, ενώ το όριο ηλικίας δεν του το επέτρεπε».

Για την τοποθέτηση του σταθμάρχη συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι «από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος υπήρξε μια απόπειρα να διασπαρεί

στην κοινή γνώμη η άποψη ότι υπήρχε μια κομματική παρέμβαση για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου σταθμάρχη. Αυτό δείχνει τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση κάποιων. Πώς σκέφτονται. Ούτε τα προσχήματα για να κρυφτούν από την απόπειρα καπηλείας της οργής και της θλίψης αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ο Οργανισμός ζητούσε 18 σταθμάρχες και βρέθηκαν μόνο δύο.Τι είδους πολιτική παρέμβαση και πολιτικό μέσο πρέπει να γίνει για την τοποθέτηση αυτών εκεί;

Γίνεται πλήρης διερεύνηση εάν ο συγκεκριμένος σταθμάρχης είχε περάσει την εκπαίδευση, όπως αυτή προβλέπεται -εξάμηνη- με βάση κανονισμούς που ισχύουν στον ΟΣΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. Γίνεται πλήρης διερεύνηση -και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα- πώς ένας άνθρωπος, που δεν είχε την εμπειρία βρέθηκε να είναι μόνος του στη συγκεκριμένη βάρδια, σ’ αυτό τον κομβικό σταθμό και ποιες υπηρεσιακές και άλλες ευθύνες υπάρχουν. Ήδη, έχει τεθεί σε αργία και ο άμεσος προϊστάμενός του, αυτός που τον τοποθέτησε εκεί.

Όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και του συνόλου αυτής της τραγικής υπόθεσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνηθούν σε κάθε τους επίπεδο».

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης θα υπάρξει ενημέρωση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τα ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα τονίσει την ανάγκη να γίνει πλήρης διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας αλλά και των όσων οδήγησαν σε αυτή.

Παράλληλα θα επισημάνει ότι θα εξασφαλίσει ότι θα προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Τι θα γίνει με τις εκλογές 

Το δυστύχημα στα Τέμπη «πάγωσε» τα σενάρια για εκλογές με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάζει ότι «Το ζήτημα αυτό, σε αυτή φάση, δεν απασχολεί καθόλου τον πρωθυπουργό».

Η 9η Απριλίου φαίνεται να απομακρύνεται ως σενάριο πια καθώς η κυβέρνηση όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει να προσηλωθεί στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Όπως φαίνεται έχει πέσει στο τραπέζι η 21η Μαΐου για τις πρώτες κάλπες με την απλή αναλογική και στις 2 Ιουλίου οι δεύτερες με ενισχυμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Τέμπη, – Σηκώνει,ekloges 2023, tebi, – sikonei