Αντιπαράθεση για τα Τέμπη στη Βουλή

Με ευρεία πλειοψηφία, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Μογγολίας.

Κατά την συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων σημειώθηκε αντιπαράθεση για την τραγωδία στα Τέμπη με τον Θάνο Πλεύρη από την ΝΔ,

να αναφέρει ότι το πόρισμα της Εξεταστικής θα αποδεικνύει την προσπάθεια που έγινε προκειμένου να διερευνηθούν στο σύνολό τους τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία και τον Μιχάλη Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ) και τον Νάσο Ηλιόπουλο (Νέα Αριστερά) να κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από την πλειοψηφία.

‘’Οι 57 οικογένειες αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναζητούν την αλήθεια και τη απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών” είπε ο κ. Κατρίνης και προσέθεσε ότι ‘’η κυβέρνηση, όπως σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες προκύπτουν ευθύνες για την ίδια, υιοθετεί την τακτική της συγκάλυψης με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο”.

Ισχυρίστηκε ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής συστήθηκε όχι για να μάθουμε την αλήθεια, αλλά για να απλώσει ένα πέπλο συγκάλυψης των ευθυνών που υπάρχουν για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά, είπε ότι ένα χρόνο μετά τα Τέμπη χωρίς καμία ντροπή η πλειοψηφία συνεχίζει να λέει ψέματα ενώ ρώτησε γιατί δεν κλήθηκαν κρίσιμοι μάρτυρες. ”

Ό,τι και να κάνετε, τίποτα δεν θα σας ξεπλύνει. Με τον τρόπο που το χειριστήκατε αυτό -το οποίο ήταν πολιτική ευθύνη πρώτα απ’ όλα της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών- το κάνατε συλλογική ντροπή και συλλογική ευθύνη της Κυβέρνησής σας και να ξέρετε ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί, κανείς και καμία δεν θα ξεχάσει”, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τον λόγο για να απαντήσει έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε πρώτα στις οικογένειες των θυμάτων για να πεί ότι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, να διεκδικούν -και πρέπει να το κάνουν- και τόνισε ότι πρώτος εκείνος έχει πει ότι είναι και απολύτως λογικό οι οικογένειες να είναι καχύποπτες και να θέλουνε και στο κομμάτι της Δικαιοσύνης και στο κομμάτι της πολιτικής διερεύνησης να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό.

Απευθύνθηκε, ωστόσο, προς τα έδρανα της Αντιπολίτευσης λέγοντας πως όμως, το δικαίωμα δεν θα το δώσω στην αντιπολίτευση, “η οποία πάει να καπηλευτεί σε μεγάλο βαθμό μια τραγωδία ανθρώπων“.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιπαράθεση, Τέμπη, Βουλή,antiparathesi, tebi, vouli