Grassform: Ποιος ο ρόλος της στην πιστοποίηση των αγωνιστικών χώρων της Super League

Μεγάλος «ντόρος» έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά την εικόνα του αγωνιστικού χώρου της «OPAP Arena».

Και αυτό διότι, οι Ολλανδοί στάθηκαν περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα, παρά στην ίδια τους τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα, την οποία κατάφεραν να τη «λυγίσουν» με ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδυ της ΑΕΚ,

σχολιάστηκε τόσο από τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, όσο και από τον Βουτ Βέγκχορστ, με τον δεύτερο μάλιστα να τονίζει ότι πρόκειται για το χειρότερο γήπεδο στο οποίο έχει αγωνιστεί στην καριέρα του!

Λίγο μετά τη λήξη, ο υπεύθυνος της εταιρίας, «Grassform», Αντώνης Γκριμότσης, ο οποίος έχει την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων στην Stoiximan Super League, εξήγησε μέσω Facebook τι πραγματικά συμβαίνει.

Μάλιστα, ο Γκριμότσης πήρε εκ νέου θέση πάνω στο ζήτημα με μια επιπρόσθετη ανάρτηση, απαντώτας ουσιαστικά στον Φαν Ντάικ!

Ποιος είναι ωστόσο ο ρόλος της «Grassform» τελικά και με ποιον ακριβώς τρόπο πιστοποιεί τους αγωνιστικούς χώρους της Stoiximan Super League.

Τι κάνει η «Grassform»

Όπως ανέφερε στην τελευταία του ανάρτηση ο υπεύθυνος της εταιρίας, η «Grassform» είναι το μοναδικό Εργαστήριο Δοκιμών για γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα στην Ελλάδα που λειτουργεί σύμφωνα με τα συστήματα ποιότητας και τις αρχές του ISO 17025 ΔΕΝ είναι εργολαβική εταιρεία κατασκευής ή συντήρησης χλοοταπήτων.

Με λίγα λόγια, δεν είναι η εταιρία που τοποθετεί τον χλοοτάπητα, αλλά αυτή που τον ελέγχει, αφού έχει ολοκληρωθεί το έργο. Έτσι, η «Grassform»… τσεκάρει και κρίνει εάν ένα γήπεδο είναι έτοιμο για παράδοση, αλλά και κατάλληλο για να παιχτεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, κάτι που κάνει στα γήπεδα της Stoiximan Super League.

Η συγκεκριμένη εταιρία ωστόσο μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για να ξεκινήσει μια καταστασκευή, θέτοντας τις προδιαγραφές και παρακολουθώντας το έργο βήμα βήμα. Πέρα από αυτό, παραλαμβάνει γήπεδα χλοοτάπητα, παρέχοντας πλήρη περιγραφή της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου µε ακρίβεια.

Ποιο θεωρείται «καλό» γήπεδο

Για να θεωρηθεί καλό ένα γήπεδο, θα πρέπει να πληροί μερικές προδιαγραφές. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι μια σύνθετη κατασκευή, ενώ για την αξιολόγηση της ποιότητας του αγωνιστικού χλοοτάπητα έχουν θεσμοθετηθεί διεθνή πρότυπα (FIFA, EN) που καθιστούν μετρήσιμα τα προβλήματα των αγωνιστικών χώρων.

Πιο απλά, ένας χλοοτάπητας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρός, αλλά ούτε πολύ μαλακός, ενώ φυσικά μεγάλο ρόλο στο να δημιουργηθεί ένα σωστό γήπεδο, με καλό αγωνιστικό χώρο, «παίζει» κυρίως η υποδομή η οποία περνάει από πολλούς ελέγχους, πριν δοθεί το τελικό «οκ» για την έναρξη ενός έργου.

πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα