Aλέξης Γεωργούλης: Ποιο είναι το αίτημα του προς τις βελγικές αρχές – Τα σενάρια για την ποινή του

Σήμερα Πέμπτη, 20 Απριλίου, αναμένεται να λάβουν τη δικογραφία οι τρεις συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης που κατηγορείται για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες το προσεχές διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star θα έχει και ένα αίτημα προς τις βελγικές αρχές.

Αναμένεται να ζητήσει ακρόαση με νομικούς κύκλους να σημειώνουν πως αυτό είναι περισσότερο μια

κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα ώστε να δείξει ότι δεν φοβάται τις κατηγορίες.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, πάντως, ότι το αίτημα αυτό είναι απίθανο να γίνει δεκτό. Υπενθυμίζουμε πως ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει επανειλημμένα και ο -κατηγορούμενος για το QatarGate- Μαρκ Ταραμπέλα, χωρίς όμως τύχη καθώς η εισαγγελία περίμενε την άρση ασυλίας του.

Σε περίπτωση που η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφασίσει την άρση της ασυλίας του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα λάβει μία επιστολή κλήσης για κατάθεση και θα δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία του Βελγίου για την υπόθεση.

Στην συνέχεια, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του Ευρωβουλευτή. Όπως πάντα, μετέδωσε η ΕΡΤ, το πιθανότερο σενάριο είναι να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη καθώς έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την καταγγελία.

Στο Βέλγιο οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Ευρωβουλευτή επισείουν ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δέκα έτη σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Η υπόθεση Γεωργούλη, πάντως, είναι πολύ πιθανό να μην φτάσει στα βελγικά δικαστήρια πριν το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα