Baja Greece στις 22-25 Μαΐου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του Baja Greece που θα διεξαχθεί στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς από τις 22 έως τις 25 Μαΐου.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, προσφέροντας άφθονη δράση και συναρπαστικές στιγμές, καθώς κορυφαίοι οδηγοί από όλο τον

κόσμο θα διεκδικήσουν τη νίκη στα απαιτητικά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας. Η διοργάνωση, έπειτα από 10 χρόνια σκληρής δουλειάς και 2 χρόνια αυστηρής αξιολόγησης από τη FIA ως μέρος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου BAJAS, εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2023 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas (FIA WORLD BAJAS CUP), αποδεικνύοντας περίτρανα την αξία του.

Το Baja Greece 2024 περιλαμβάνει διαδρομές στην Καστοριά και τη Φλώρινα, καλύπτοντας συνολικά 820 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές που θα κρίνουν και την τελική κατάταξη των διαγωνιζόμενων. Μοναδικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης η ειδική διαδρομή 165 χιλιομέτρων με μέγιστο υψόμετρο τα 1.800 μέτρα. Ο αγώνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 8 αγώνες που θα πραγματοποιηθούν παγκοσμίως και η συμμετοχή της Ελλάδας στις ελίτ χώρες που φιλοξενούν το θεσμό FIA WORLD BAJAS CUP, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το ελληνικό motorsport καταξιώνοντάς το σε διεθνές επίπεδο.

Το Baja Greece θα είναι ο 2ος γύρος για το 2024 FIA WORLD BAJAS CUP, ενώ θα διατηρήσει την ονομασία «11ο Rally Greece Offroad», τιμώντας έτσι τη μακρόχρονη και επιτυχή πορεία της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου με τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο των οχημάτων, αλλά και ελεύθερα δοκιμαστικά σε διαδρομή στο χωριό Αμμουδάρα του Άργους Ορεστικού. Την Πέμπτη 23 Μαΐου θα ακολουθήσουν τα επίσημα δοκιμαστικά και η κατατακτήρια ειδική διαδρομή, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20:00 θα γίνει και η τελετή έναρξης του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο κέντρο του Άργους Ορεστικού. Ο κυρίως αγώνα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου με ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 330 χλμ. και 230 χλμ. αντίστοιχα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την Cosmote TV και την ΕΡΤ, αλλά και από τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση:

www.bajagreece.gr https://www.facebook.com/rallygreeceoffroad https://www.instagram.com/bajagreece

The post Baja Greece στις 22-25 Μαΐου appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα