Ράλι Ντακάρ: O Al-Attiyah θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το Loen να νικήσει την Audi

11:26 13/1/2024 - Πηγή: Caroto
Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια καταστροφική αποτυχία στο Ράλι Ντακάρ 2024, ο Nasser Al-Attiyah υποσχέθηκε υποστήριξη στον ομόσταυλό του της Prodrive, Sebastien Loeb, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον Carlos Sainz Sr. της Audi να διεκδικήσει τη νίκη.

Οι φιλοδοξίες του Al-Attiyah για μια έκτη νίκη στο Ντακάρ διαψεύστηκαν κατά τη διάρκεια της 48ωρης 6ης διαδρομής, όταν το Prodrive Hunter

του σταμάτησε ξαφνικά μετά από μια σκληρή προσγείωση. Εγκλωβισμένος στο Empty Quarter, έχασε πολύτιμο χρόνο, τερματίζοντας ουσιαστικά τις πιθανότητές του να εξασφαλίσει τη διάσημη νίκη στο Ντακάρ.

Παρά την αναποδιά, ο Al-Attiyah κατάφερε να επισκευάσει το αυτοκίνητό του με τη βοήθεια της ομάδας του. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει στο τελικό bivouac στο Shubaytah, είχε χάσει σημαντικές 2 ώρες και 45 λεπτά από τους πρωτοπόρους, θέτοντάς τον εκτός συναγωνισμού.

Με τον Al-Attiyah να μην είναι πλέον στο παιχνίδι, οι ελπίδες να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της Audi στηρίζονται πλέον στους ώμους του Sebastien Loeb, ο οποίος ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, με 29 λεπτά διαφορά από τον Sainz.

Ο Sebastien Loeb, που αγωνίζεται για λογαριασμό της Prodrive υπό το λογότυπο Bahrain Raid Xtreme, ήταν προσεκτικός και γρήγορος ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ο Loeb δήλωσε: «Δεν είναι πολύ άσχημα, είμαστε ακόμα στη μάχη». Τόνισε τη σημασία της στρατηγικής που επέλεξε, η οποία, παρά την ποινή των εννέα λεπτών, έφερε την Audi πίσω του. Κοιτάζοντας προς τις υπόλοιπες ειδικές, ο Loeb αναγνώρισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν θέματα όπως τα κλαταρίσματα για να παραμείνει ανταγωνιστικός στο ράλι.

Καθώς το Ράλι Ντακάρ κατευθύνεται προς το Ριάντ για μια ημέρα ξεκούρασης πριν από την τελική ευθεία, ο Al-Attiyah δήλωσε τη δέσμευσή του να υποστηρίξει την προσπάθεια του Loeb για τη νίκη.

Με έξι ακόμα ειδικές να απομένουν, ο ανταγωνισμός παραμένει σκληρός και οι δύο συναθλητές της Prodrive είναι αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Audi στο φετινό Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία.

Αν τα καταφέρει ο 49χρονος Γάλλος θα κατακτήσει το πρώτο του Ντακάρ βάζοντας ένα ακόμη τίτλο σε αυτή τη σπουδαία καριέρα. Παρακάτω η γενική κατάταξη:

The post Ράλι Ντακάρ: O Al-Attiyah θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το Loen να νικήσει την Audi appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα