Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο που κατασκεύασε Έλληνας

18:05 23/4/2024 - Πηγή: Caroto
Μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να διαβάζουμε για εργοστάσια αυτοκινήτων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά και για προσπάθειες Ελλήνων μηχανικών να υπόσχονται ότι θα παρουσιάσουν υπεραυτοκίνητα… Ωστόσο, ένας 52χρονος έκανε το δικό του… θαύμα.

Εδώ και τρία χρόνια ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Δημήτρης Γλούμπος έχει κερδίσει δίκαια τον τίτλο του Έλληνα που δημιούργησε το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο στην Ελλάδα,

το οποίο  κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κοζάνη κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown το 2021.

Πρόκειται για το Bike-1, ένα τετράτροχο ποδήλατο, που λειτουργεί με μπαταρία λιθίου που φορτίζει με την ίδια διαδικασία των ηλεκτρικών οχημάτων ή εναλλακτικά με το συνεχές πετάλι από τον ποδηλάτη.

Συγκεκριμένα, το Bike-1 έχει τιμόνι ποδηλάτου, επτά σχέσεις, πετάλια που αν χρειαστεί μπορεί να λειτουργήσουν γα τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ δεν απαιτείται ειδική άδεια οδήγησης.

Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία μίας ώρας. Με μια ή δυο μπαταρίες, ανάλογα με το όχημα, μπορεί να δώσει αυτονομία κινήσεως έως 100 χιλιόμετρα, όσο δηλαδή και ένα ηλεκτρικό microcar.

Το μήκος του τετράτροχου φτάνει τα 1,8 μέτρα, το πλάτος του 0,90 και το ύψος του 1,47. Ζυγίζει περίπου 120 κιλά. Στο μεταξύ το Bike-1 μπορεί να μεταφέρει, σε ειδικό χώρο πίσω από το κάθισμα, αντικείμενα βάρους έως 30 κιλά και όγκου έως 0,4 τ.μ.

Το τετράτροχο ποδήλατο έχει 7 ταχύτητες, σύστημα τετρακίνησης, ψηφιακή πλοήγηση για κίνηση στην πόλη, τιμόνι ποδηλάτου, συστήματα ηλεκτρικού φωτισμού, καθρέφτες, ηχεία για μουσική και ανοιχτή επικοινωνία κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του Bike-1 αυτή κυμαίνεται μεταξύ 7.000-12.000 ευρώ, αλλά όταν θα αυξηθεί η ζήτηση και η παραγωγή οι τιμές θα πέσουν αισθητά, όπως τονίζει ο κατασκευαστής του.

The post Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο που κατασκεύασε Έλληνας appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα