Bentley Bentayga: Νέα έκδοση για το πολυτελές SUV

Η Bentley Motors ανακοίνωσε το πιο εντυπωσιακό οπτικά SUV της έως τώρα, την Bentayga S Black Edition.

Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της την πρώτη εφαρμογή φτερών μαύρης απόχρωσης στο λογότυπο μιας Bentley κατά τη διάρκεια 105 ετών, η S Black Edition συνδυάζει ζωντανά, έντονα χρώματα, εντυπωσιακές μαύρες λεπτομέρειες και τεχνολογία ανάρτησης που εμπνέει εμπιστοσύνη, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά της Bentayga.

Στο κιτ αμαξώματος

Styling Specification, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ και το πάνω μέρος της πίσω αεροτομής. Οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες στο ίδιο χρώμα, προσθέτοντας μια έγχρωμη πινελιά πίσω από τις μαύρες ζάντες των 22 ιντσών.

Όπως και στη βασική Bentayga S, όλα τα χρωμιωμένα εξωτερικά στοιχεία έχουν αντικατασταθεί από μαύρα γυαλιστερά - η S Black Edition όμως είναι το πρώτο μοντέλο στην 105χρονη ιστορία της Bentley που περιλαμβάνει τα Βentley Wings και το λογότυπο Bentley σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Η τελευταία εξωτερική λεπτομέρεια είναι ένα λογότυπο Black Edition στην πίσω κολόνα (D).

Για τη νέα S Black Edition, η σχεδιαστική ομάδα της Bentley εξέλιξε ένα μοναδικό χρωματικό συνδυασμό στο εσωτερικό της, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση μεταξύ του κορυφαίου δέρματος Beluga και των λεπτομερειών σε έντονο χρώμα. Τα εντυπωσιακά έντονα χρώματα του αμαξώματος έχουν υιοθετηθεί και στο χειροποίητο εσωτερικό της Bentayga, όπου οι ραφές και τα σιρίτια αντίθεσης αλλά και τα στοιχεία των δερμάτινων επενδύσεων σε έντονα χρώματα συνδυάζονται για να επιτύχουν το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης σε κάθε κάθισμα έχει κεντηθεί ένα μαύρο λογότυπο "S".

Η Bentayga S Black Edition διαθέτει τον φημισμένο V8 κινητήρα βενζίνης των 4,0 λίτρων της Bentley με τα δύο turbo που συνδυάζει την πολύ μεγάλη ισχύ με την εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου. Ο τελευταίας γενιάς κινητήρας αποδίδει 550 PS και 770 Nm ροπής, και εξασφαλίζει χρόνο 4,5 δευτερολέπτων για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 290 km/h. Αυτές οι κορυφαίες στην κατηγορία επιδόσεις συμπληρώνονται από μια αυτονομία 654 km, με εκπομπές CO2 296 g/km.

Αξιοποιώντας την ισχύ όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το Bentley Dynamic Ride είναι στάνταρ, ενώ είναι η πρώτη παγκοσμίως ηλεκτρική τεχνολογία ενεργού ελέγχου των κλίσεων που χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα 48V. Το σύστημα μπορεί να αντιδράσει μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα με ροπή έως και 1.300 Nm για να εξουδετερώσει τις πλευρικές κλίσεις στις στροφές εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή επαφή των ελαστικών με το δρόμο και παρέχοντας κορυφαία στην κατηγορία ευστάθεια, άνεση κύλισης και εξαιρετικό χειρισμό.

Αντίστοιχα με την Continental GT Speed, όπου τα όρια της άνεσης στα μεγάλα ταξίδια σε σχέση με τις συναρπαστικές επιδόσεις έχουν διευρυνθεί μέσω της επιλογής της λειτουργίας της ανάρτησης, η Bentayga S Black Edition, σε σχέση με τη στάνταρ έκδοσή της, προσφέρει αυξημένες δυνατότητες μέσω του βελτιωμένου προγράμματος SPORT.

Στο SPORT, η αναβαθμισμένη αίσθηση του τιμονιού, η καλύτερηπληροφόρηση στις στροφές και η περαιτέρω μείωση των κλίσεων του αμαξώματοςγίνονται εφικτές χάρη στην επιπλέον αύξηση κατά 15% της απόσβεσης τηςπνευματικής ανάρτησης καθώς και χάρη στα μοναδικά συστήματα ElectronicStability Control και Bentley Dynamic Ride.

Με συνδυασμένη απόδοση 462 PS ο V6 κινητήρας βενζίνης 3.0 TFSI και ο ηλεκτροκινητήρας - γεννήτρια των 100 kW μπορούν να επιταχύνουν την Bentayga S Hybrid Black Edition από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα και να της εξασφαλίσουν τελική ταχύτητα 254 km/h. Η αίσθηση της αβίαστης ισχύος, αν μη τι άλλο, ενισχύεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του ήδη από μηδενικές στροφές ανά λεπτό.

Όπως και η έκδοσή της με τον V8,η νέα Bentayga S HybridBlack Edition προσφέρει μια πιο ελκυστική οδήγηση, διαθέτοντας (στο πρόγραμμαSport) ηχητικές βελτιώσεις στο χώρο του κινητήρα που συμπληρώνουν τον ήχο τουV6 TFSi και συμβάλλουν στον πιο σπορ χαρακτήρα του πολυτελούς SUV.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα