Ξέρατε ότι η Nissan εξέλιξε κεντρομήχανο Micra, σαν το Clio V6;

Λίγο πριν η Nissan κι η Renault έλθουν εις γάμου κοινωνία, αμφότερες πειραματίστηκαν με θηριώδεις κεντρομήχανες εκδόσεις του μοντέλου πόλης του, του Micra και του Clio αντίστοιχα. Κι ενώ η γαλλική εταιρία τόλμησε και το έβγαλε στην παραγωγή, παρουσιάζοντας ίσως το πιο φονικό μοντέλο της δεκαετίας (έφερνε τετ-α-κέ ακόμα και παρκαρισμένο), η Nissan δεν το επιχείρησε. Με

ένα όνομα-σιδηρόδρομο (Nissan Μicra Αutech mid 11), επρόκειτο για ένα Micra γενιάς Κ11, με φαρδύ bodykit, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τον τετρακύλινδρο SR20VE κινητήρα των 2.0 λίτρων.  Ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν στο Διαδίκτυο και συναντούμε διάφορες αναφορές σχετικά με την ιπποδύναμη του κινητήρα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, απέδιδε είτε 190 είτε 205 ίππους, σε μια πληροφορία που δεν απασχολεί κανέναν. 

Πολύ σημαντικότερη είναι η τοποθέτηση του κινητήρα εκεί που στο ταπεινό τρίθυρο Micra 1.3 ήταν αρχικά το πίσω κάθισμα κι ο χώρος αποσκευών. Το Nissan Micra δεν ήταν άγνωστο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς οι δυνατότητές του ήταν αναγνωρισμένες στα χωμάτινα rally και σε αγώνες σε παγωμένα τερέν. Η έκδοση με κινητήρα V6 και τετρακίνηση που ανταγωνιζόταν στη γαλλική σειρά Trophée Andros ήταν η πιο γνωστή, ενώ στη χώρα μας έκαψε καρδιές με τις εκδόσεις Challenge (που ήταν εγχώριες βελτιώσεις της τοπικής εισαγωγικής), για αυτό και το είδαμε αρκετά στα ελληνικά χώματα.

Ενώ λοιπόν η Renault είχε το θάρρος να το περάσει στην παραγωγή (συνέδραμε κι η Porsche στην εξέλιξή του), η Nissan δοκίμασε και δεν πείστηκε. Έτσι, το Mid-11 αρκέστηκε στο να γίνει μάλλον μια καλή προπόνηση για τους μηχανικούς της Autech, παρά το απόλυτο Micra παραγωγής.

The post Ξέρατε ότι η Nissan εξέλιξε κεντρομήχανο Micra, σαν το Clio V6; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα