Το Kia Picanto λαμβάνει facelift και γίνεται ακόμα πιο χαριτωμένο

Η νέα έκδοση του Picanto, ενός από τα φθηνότερα και μικρότερα αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα, πρόκειται να αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα υιοθετήσει στυλιστικά στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Opposites United» της Kia για να έρθει σε οπτική αρμονία με τα νεότερα μοντέλα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των Sportage,

EV6 κι EV9. 

Οι εικόνες, που διέρρευσαν στο βρετανικό Autocar, αποκαλύπτουν μια μπροστινή μάσκα «Tiger Nose», κάθετους προβολείς LED με φώτα ημέρας εμπνευσμένα από το EV9 και μια LED μπάρα πίσω. Το χειριστήριο που ανοίγει το πορτμπαγκάζ έχει μετακινηθεί ακριβώς κάτω από την μπάρα φωτός, ενώ τα μοντέλα GT-Line περιλαμβάνουν πίσω διαχύτη κι ανανεωμένο σχέδιο στις ζάντες αλουμινίου. Η χρωματική παλέτα θα περιλαμβάνει αποχρώσεις που δεν υπήρχαν προηγουμένως στο Picanto.

Στο εσωτερικό, οι αναθεωρήσεις είναι πιο ήπιες, ενώ ενημερωμένα γραφικά εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη αφής του infotainment, η οποία έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό από το προηγούμενο μοντέλο. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν οι κινητήρες του απερχόμενου Picanto θα περάσουν στη νέα έκδοση. Ωστόσο, με την Kia να επιταχύνει προς τον στόχο της να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2035, τα θερμικά της μοντέλα αναμένεται να λάβουν υβριδική υποβοήθηση τα επόμενα χρόνια. Το τρέχον Picanto διατίθεται μόνο με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 67 ίππους στη βασική μορφή και 100 στην υπερτροφοδοτούμενη.

Δε γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η τιμολόγηση στην πατρίδα μας, αλλά θεωρούμε ότι η ελληνική εισαγωγική θα καταστήσει το δημοφιλές κορεάτικο μοντέλο ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας, δηλαδή το αδελφό Hyundai i10, το Fiat Panda, το Suzuki Swift. Τον Απρίλιο του 2023, η Kia παρέδωσε 5.339 Picanto στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 34% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022 κι υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του αστικού της μοντέλου, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια. Το facelift θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ελκυστικότητά του για μερικά ακόμα χρόνια έως ότου το μοντέλο αντικατασταθεί από κάποια εξηλεκτρισμένη ή πλήρως EV έκδοση.

The post Το Kia Picanto λαμβάνει facelift και γίνεται ακόμα πιο χαριτωμένο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα