Σοκάρει το in-car video του Koenigsegg Jesko στο Goodwood (vid)

Όταν κάθεσαι έξω από το αυτοκίνητο και παρακολουθείς το θέαμα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, όλα φαίνονται εύκολα. Αν μάλιστα είσαι στην άλλη άκρη της Ευρώπης, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, νιώθεις ακόμα πιο αποξενωμένος. Ένα βίντεο όμως μέσα από την καμπίνα του πανίσχυρου Koenigsegg Jesko έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: πρόκειται για μια πολύ στενή και τεχνική διαδρομή, με ελάχιστο χώρο να σώσεις την κατάσταση αν κάτι πάει στραβά. Στα ούτε δύο χιλιόμετρα, υπάρχουν εννέα στροφές κι άπειρες αχυρόμπαλες, αλλά κι απειλητικές

μάντρες και δέντρα που καιροφυλακτούν για την παραμικρή ολίσθηση.

Οι στούκες του Goodwood: 911 GT1, McLaren F1 GTR, AMG GT(vid)

Ευτυχώς για εμάς, η Koenigsegg θεώρησε σκόπιμο να τοποθετήσει μια κάμερα μέσα στο μπλε Jesko που ανέβηκε τον λόφο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο οδηγός εξέλιξης Markus Lundh ήταν πίσω από το τιμόνι, με τον YouTuber Mr. JWW (James William Walker) στη θέση του συνοδηγού να χαχανίζει αυτάρεσκα και να καταστρέφει τη συγκέντρωση του οδηγού. Τον δικαιολογούμε γιατί προφανώς εντυπωσιάστηκε από τη δύναμη του Jesko, ειδικά όταν κάποια στιγμή το ψηφιακό ταχύμετρο σημάδεψε τα 213 χλμ/ώρα, περνώντας από το σημείο που ήταν η μεγάλη συγκέντρωση θεατών. Αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό νούμερο για μια τόσο μικρή έκταση ασφάλτου.

Το δεύτερο μισό της διαδρομής είναι όπου τα πράγματα γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα. Τα δέματα σανού και τα δέντρα μειώνουν τις εξόδους διαφυγής και κάποιες στιγμές νιώθεις ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους. Αλλά ευτυχώς ο Lundh ξέρει να τιθασεύει καλά το Jesko. Οι ταχύτητες γενικά παραμένουν πάνω από τα 150 χλμ/ώρα μέχρι τέλους, με την υψηλότερη ταχύτητα (218 χλμ/ώρα) να καταγράφεται περνώντας τη γραμμή του τερματισμού. Ευτυχώς ο JWW ήταν λιγότερο ενοχλητικός στο δεύτερο μισό. Με τα δέματα σανού να μετατρέπονται σε μια ενιαία πορτοκαλί μπαριέρα λόγω της ταχύτητας, δεν τον κατηγορούμε.

Δεν αναφέρεται η επίσημη χρονομέτρηση, αλλά εφόσον το βίντεο είναι ακριβές, το πέρασμα διαρκεί περίπου 52 δευτερόλεπτα. Περιμέναμε σίγουρα κάτι παραπάνω, ειδικά από τη στιγμή που η McLaren Solus GT που οδηγούσε ο Marvin Kirchöfer κι είχε περίπου τα μισά άλογα, τερμάτισε σε χρόνο 45.34 δευτερόλεπτα. Αλλά εκεί βέβαια δεν υπήρχαν χαχανητά από το δεξί κάθισμα…

Το Jesko χρησιμοποιεί έναν twin-turbo V8 5.0 λίτρων, ικανό να παράγει 1.600 ίππους με καύσιμο E85, αλλά μην ξεχνάμε ότι θα υπάρχει μια ακόμα ταχύτερη έκδοση: το Jesko Absolut βελτιστοποιείται με στόχο να σπάσει το φράγμα των 500 χιλιομέτρων την ώρα. Θα είναι μια ελαφρύτερη έκδοση με μειωμένη αεροδυναμική για υψηλότερη τελική ταχύτητα, αν και σε μια τόσο στενή και σύντομη διαδρομή όπως το Goodwood, δε θα είχε μεγάλες διαφορές.

The post Σοκάρει το in-car video του Koenigsegg Jesko στο Goodwood (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα