Οι στούκες του Goodwood: 911 GT1, McLaren F1 GTR, AMG GT(vid)

Το φετινό Goodwood ήταν κάτι περισσότερο από ένα Φεστιβάλ Ταχύτητας, καθώς ήταν κι ένα φεστιβάλ ατυχημάτων. Δύο από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που άνδρωσαν τη γενιά μας είχαν μια απροσδόκητη συνάντηση με το σανό και τα αναχώματα κατά την ανάβαση στον διάσημο λόφο. Πλάνα που τραβήχτηκαν από τους παρευρισκόμενους δείχνουν τις Porsche 911 GT1 και McLaren F1 GTR να υφίστανται μικρές

ζημιές αφού οι οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των αγωνιστικών πρωτοτύπων αντοχής της δεκαετίας του 1990. 

Έχοντας τον αγωνιστικό αριθμό 26, η 911 GT1 δεν είναι άλλη από τη νικήτρια στις 24 Ώρες του Le Mans το 1998. Οι Laurent Aïello, Allan McNish και Stéphane Ortelli ήταν οι πρώτοι που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού μετά από 24 ώρες, συμπληρώνοντας 351 γύρους, ρίχνοντας έναν γύρο στην έτερη 911 GT1. Η νικήτρια λοιπόν παρευρέθηκε στο φετινό Goodwood για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια του Le Mans, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε, αφού η 911 έχασε την πίσω αεροτομή και το κάλυμμα του κινητήρα σε μια μικρή έξοδο.

Συμπτωματικά, ένα ακόμα αγωνιστικό αντοχής υπέστη επίσης μικροατύχημα. Η εν λόγω McLaren F1 GTR οδηγήθηκε από τον Ralf Schumacher και τον Naoki Hattori στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Grand Touring (JGTC). Τη σεζόν του 1996, κέρδισε μεταξύ άλλων τον εναρκτήριο αγώνα στη Suzuka. Αν κι η ζημιά είναι μικρή, οι επισκευές θα κοστίσουν μια μικρή περιουσία δεδομένης της φύσης αυτού του ειδικού μοντέλου.

Η Mercedes έφερε κρυφά ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής της δεύτερης γενιάς AMG GT Coupe στο Φεστιβάλ Ταχύτητας φορώντας μια πολύχρωμη μεταμφίεση. Σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσει τα πλήθη, ο οδηγός έκανε μερικά donuts, αλλά το τελευταίο δεν πήγε ακριβώς όπως θα ήθελε. Η νέα δίθυρη AMG GT βγήκε ελαφρώς εκτός δρόμου σκαρφαλώνοντας το ανάχωμα. Δε φαίνεται να υπέστη σοβαρή ζημιά, με εξαίρεση τον μπροστινό διαχύτη και το πλαστικό που μπαίνει κάτω από τον κινητήρα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα πρωτότυπα καταστρέφονται ούτως ή άλλως, ο εγωισμός του οδηγού δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα.

Και βέβαια, δεν ξεχνάμε την κλασική Jaguar που της αποκολλήθηκε ο τροχός εν κινήσει, τραυματίζοντας δύο θεατές, αλλά και το μοναδικό ηλεκτρικό πρωτότυπο Hyundai RN22e, που διαβάσατε σε ρεπορτάζ την Παρασκευή.

The post Οι στούκες του Goodwood: 911 GT1, McLaren F1 GTR, AMG GT(vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα