Πιστάδικη GR Corolla Morizo, ελαφρύτερη, χωρίς πίσω καθίσματα

Στις υπάρχουσες εκδόσεις Core και Circuit, έρχεται να προστεθεί η σκληροπυρηνική Morizo. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 μονάδες παγκοσμίως κι είναι ακόμα πιο προσανατολισμένη στην αγωνιστική οδήγηση από τη Circuit. Ουσιαστικά σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αφεντικού Akio Toyoda και θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα: στο Windchill Pearl και στο Matte Grey που απεικονίζεται.

Ο κινητήρας αποδίδει την ίδια ισχύ αλλά ελαφρώς αυξημένη ροπή (400 αντί για

370 Nm), ενώ ζυγίζει 45 κιλά λιγότερο από την Circuit. Αυτή η εξοικονόμηση έγινε αφαιρώντας τα πίσω καθίσματα (αλλά προσθέτοντας μια πίσω μπάρα θόλων), τα ηχεία στις πίσω πόρτες, τους διακόπτες των πίσω παραθύρων, τον πίσω υαλοκαθαριστήρα (με τον ηλεκτροκινητήρα του), ενώ κάποια κιλά εξοικονομήθηκαν από τους νέους σφυρήλατους τροχούς 18 ιντσών, που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Άλλα ελαφριά εξαρτήματα της έκδοσης Morizo περιλαμβάνουν μια οροφή από ανθρακονήματα κι αλουμινένιες μπροστινές πόρτες. Έχουν επίσης τοποθετηθεί νέοι αγωγοί μπροστινών φρένων.

Η ανεβασμένη ροπή και το ελαφρύτερο αμάξωμα συνδυάζονται με κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης (κορωνοπήνιο), προσφέροντας ταχύτερες επιταχύνσεις. Αναβαθμισμένη είναι κι η ανάρτηση, χωρίς να ανακοινωθούν αναλυτικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό, νέες μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες γύρω από τις χειρολαβές των θυρών, το τιμόνι και τους πλευρικούς αεραγωγούς την κάνουν να ξεχωρίζει. Διαθέτει επίσης επένδυση από σουέντ (και στο τιμόνι) και συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές.

The post Πιστάδικη GR Corolla Morizo, ελαφρύτερη, χωρίς πίσω καθίσματα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα