Opel Rocks-e: έτοιμο για καριέρα στη γερμανική Πυροσβεστική

Για το νέο του ρόλο, το μικρό ηλεκτρικό απέκτησε μια κατάλληλη κόκκινη απόχρωση με κίτρινες πινελιές, πρόσθετες σειρήνες και γραφικά με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Στο εσωτερικό του, οι πυροσβέστες τοποθετούν τα εργαλεία τους κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και μπροστά στα πόδια, αφού το πυροσβεστικό όχημα δε βασίζεται στην παραλλαγή Kargo αλλά στο κανονικό Rocks-e.

Αναμενόμενα, το Opel Rocks-e είναι το μικρότερο όχημα στον στόλο της πυροσβεστικής, με μήκος 2.410 χιλιοστά, πλάτος 1.390 κι ακτίνα στροφής

7.2 μέτρα. Ωστόσο, ο ρόλος του δεν είναι να σβήνει πυρκαγιές ή να μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό, αλλά να είναι ευκίνητο για να φτάσει σε κάθε γωνιά των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Opel στο Rüsselsheim. Το μικρό αποτύπωμα σε συνδυασμό με το σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών, επιτρέπει στο όχημα να κινείται ακόμα και μέσα στα κτίρια, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Το Opel Rocks-e είναι αδελφό μοντέλο με το Citroen Ami, με έναν μικροσκοπικό ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων και μπαταρία 5.5 kWh. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 45 χλμ/ώρα, επομένως οι πυροσβέστες δεν πρέπει να βιάζονται, ενώ η περιορισμένη εμβέλεια των 75 χιλιομέτρων θα πρέπει να είναι αρκετή για να καλύψουν τα 1.9 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εργοστασίου του Rüsselsheim.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μικρό ηλεκτρικό της Stellantis αναλαμβάνει καθήκοντα σε σώματα ασφαλείας, αφού πέρσι, ένα ζευγάρι Citroen Ami δωρήθηκαν στην αστυνομία και το λιμενικό στο ελληνικό νησί της Χάλκης.

The post Opel Rocks-e: έτοιμο για καριέρα στη γερμανική Πυροσβεστική appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα