Κομβόι της Lamborghini θερμαίνει τις Άλπεις με τα περάσματά του

Οι Lamborghini δεν απολαμβάνονται συνήθως σε χιονισμένα, παγωμένα περιβάλλοντα όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους μηδέν βαθμούς, αλλά αυτό ακριβώς βίωσαν πρόσφατα οι καλεσμένοι στην εκδήλωση Esperienza Neve του Ιταλού κατασκευαστή. Πραγματοποιείται στο Livigno, ένα θέρετρο σκι στις ιταλικές Άλπεις κοντά στα ελβετικά σύνορα κι αυτή είναι η όγδοη χρονιά που το πρόγραμμα Automobili Lamborghini

στρατοπεδεύει σε αυτή την υπέροχη τοποθεσία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εξασκηθείτε στην οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση. Όσο πιο γλιστερό το τερέν, τόσο πιο προσβάσιμη κι ασφαλής η διασκέδαση. Η Lamborghini δημιουργεί συνεχώς ξεχωριστές εμπειρίες για τους πολύτιμους πελάτες της, όπως το Esperienza Avventura, ένας μήνας περιπέτειας στην πανέμορφη Ισλανδία. Ή το Esperienza China Giro στις ερήμους της Κίνας, όπου οι Urus έδειξαν τις δυνατότητές τους στους αμμόλοφους.

Νέες αφίξεις στο Esperienza Neve ήταν η Huracan Tecnica κι η Urus Performante, που παρουσιάστηκαν πέρσι, και συμπλήρωσαν το ρόστερ δίπλα στις Huracan STO και Huracan Evo. Με τη βοήθεια από οδηγούς της Lamborghini Accademia, το γκρουπ είχε τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει τα όρια και τις διαφορές των πισωκίνητων και των τετρακίνητων Lamborghini μέσω μιας σειράς δοκιμασιών. Είναι κρίμα που η νέα Huracan Sterrato δεν ήταν παρούσα για την περίσταση. Εξάλλου, ο αντίπαλος της Porsche 911 Dakar έχει μια ειδική λειτουργία Rally, σχεδιασμένη ακριβώς για συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Άλλωστε, η Lamborghini αφιέρωσε χρόνο για να βελτιώσει την οδική της συμπεριφορά στο χιόνι. Πιθανότατα θα εμφανιστεί το επόμενο έτος.

Στο ήρεμο σκηνικό των Άλπεων, η πολύχρωμη ομάδα των Lambo που γλιστράνε κατά βούληση είναι ένα αξιοθέατο. Είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι πελάτες Lamborghini δεν αγοράζουν μόνο αυτοκίνητα, αλλά κυρίως εμπειρίες.

Το Esperienza Neve δε θα είναι το τελευταίο σημαντικό γεγονός της Lamborghini για το 2023. Φέτος είναι η 60ή επέτειος της εταιρίας και σκοπεύει να το γιορτάσει με στιλ. «Θα γιορτάσουμε τα πρώτα 60 χρόνια μας μέσα από διεθνείς εκδηλώσεις κι απροσδόκητες δραστηριότητες, τις οποίες θα αποκαλύψουμε κατά τη διάρκεια του έτους», δήλωσε ο CEO Stephan Winkelmann τον περασμένο μήνα μετά την επαναλειτουργία του μουσείου της εταιρίας.

Ήδη, η Lamborghini αποκάλυψε τις μοναδικές κατασκευές Autentica και Invencible, ένα roadster κι ένα coupe που σχεδιάστηκαν για να γιορτάσουν το τέλος του εμβληματικού ατμοσφαιρικού κινητήρα V12. Και τα δύο αυτά υπεραυτοκίνητα παράγουν 780 ίππους χωρίς τη βοήθεια turbo ή ηλεκτροκινητήρων. Εκτός από αυτά τα δύο αυτοκίνητα, γνωρίζουμε ότι ο υβριδικός διάδοχος της Aventador θα κάνει την εμφάνισή του μες στη χρονιά. Είτε πραγματοποιηθεί στην τέλεια άσφαλτο μιας πίστας, στα χώματα ή στους πάγους, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η 60η επέτειος της Lamborghini μάς επιφυλάσσει τα καλύτερα.

The post Κομβόι της Lamborghini θερμαίνει τις Άλπεις με τα περάσματά του appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα