Ιερόσυλος ή μάγκας; Θα λύσσαγες στα χώματα τη Ferrari Daytona;

Από τη μία τούς κατηγορούμε ότι τις αγοράζουν για να τις κλείσουν σε ένα γκαράζ και να τις πουλήσουν σε πολλαπλάσια χρήματα σε κάμποσα χρόνια. Αν τολμήσουν να τις λιώσουν με λίγο πιο βάναυσο τρόπο, πάλι ακούν τα σχολιανά τους, λες και τις έχουμε αγοράσει συνεταιρικά. Η αλήθεια είναι ότι τα άκρα προκαλούν. Μια Ferrari Daytona SP3 θα είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο θέαμα σε κάποια από τις διάσημες πίστες αυτού του κόσμου, όπως το Ring ή το Spa, αλλά δεν περιμένεις να την δεις να

αναλώνεται σε ανούσια σβουρίδια σε ένα χωράφι.

Έκανε το ντεμπούτο της το 2021 με τιμή πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης την αγόρασε για να την κοιτάει, μόνο. Βαμμένη στο χρώμα Rosso Libano, η SP3 αρχικά επισκέπτεται το Heveningham Concours στο Halesworth του Suffolk στην Αγγλία. Ο κάτοχος δε φοβάται  να την πιέσει σε έναν στενό επαρχιακό δρόμο. Με φράκτες και δέντρα κοντά στην άσφαλτο και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, για αυτό και δεν παίρνει ανούσια ρίσκα. Αλλαγές στον κόφτη με 1η και 2α, ο τυχερός ιδιοκτήτης δεν κάνει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πραγματικά επικίνδυνο.

Στη συνέχεια, κατευθύνονται στο Horsepower Hill, όπου εκτίθενται κι άλλες ιδιαίτερες κατασκευές, όπως μια Singer DLS, μια LaFerrari Aperta και διάφορες Porsche και Lamborghini. Παρά τον πολύ στενό δρόμο, που νομίζεις ότι οδηγεί σε κάποιο ιδιωτικό πάρκιγνκ παρά ότι πρόκειται για δημόσιο δρόμο, ο κάτοχος δεν πτοείται από τα δέντρα που απειλούν να πληγώσουν την πανάκριβη Ιταλίδα. Το γρασίδι δε θα μπορέσει να ανακόψει τη φόρα της, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο χάσει τον έλεγχο.

Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων αποδίδει 840 ίππους στις 9.250 σαλ. και 697 Nm στις 7.250 σαλ., ενώ ο κόφτης επενεργεί στις 9.500 σαλ. Ο συναρπαστικός του ήχος πλημμυρίζει την καμπίνα στο παραπάνω βίντεο. Σύμφωνα με τη Ferrari, η SP3 επιτυγχάνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 2.85 δευτερόλεπτα, σε 7.4 έχει φτάσει τα 200 και συνεχίζει ακάθεκτη ως τα 340!

The post Ιερόσυλος ή μάγκας; Θα λύσσαγες στα χώματα τη Ferrari Daytona; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα