Μπορεί ένα Honda Civic ΕΚ να νικήσει ένα Tesla Model S Plaid; (vid)

Μπορεί ένα Honda Civic (EK) έκτης γενιάς να νικήσει το πυραυλοκίνητο Tesla Model S Plaid σε έναν αγώνα dragster; Ακούγεται αδύνατο, δε θα το πίστευε ούτε ο πιο πωρωμένος Hondάκιας αλλά συνέβη κι έχουμε αποδείξεις, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Ο αγώνας έγινε στην Τζαμάικα και το Honda που νίκησε το S Plaid απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί

εργοστασιακό. 

Το εν λόγω Civic EK φοράει τετρακίνηση, τεράστιο turbo κι έχει 900 ίππους. Το εσωτερικό του είναι πλήρως ελαφρωμένο, αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από γυμνές λαμαρίνες κι ένα roll cage για περισσότερη ακαμψία, αλλά και την κακιά την ώρα. Παρ’ όλα αυτά, το επίτευγμά του είναι σπουδαίο. Το Model S Plaid έχει κερδίσει τη φήμη του φονέα των θερμικών hypercar, ειδικά σε αγώνες που ξεκινούν από στάση. Το έχουμε ήδη δει να κερδίζει την Bugatti Divo, να καταβροχθίζει για πρωινό το πιο ισχυρό Lucid Air και να φέρνει σε απόγνωση την Koenigsegg Agera RST. Θυμίζουμε ότι το σουηδικό μοντέλο έχει σχεδόν 350 ίππους επιπλέον, ενώ ζυγίζει 800 κιλά λιγότερο. Ναι, τόσο γρήγορο είναι το αριστούργημα του Elon Musk.

Όταν τα δύο αυτοκίνητα διαγωνίστηκαν στο τέταρτο του μιλίου, το Civic ξεκίνησε καλύτερα. Στα μέσα της διαδρομής, το αμερικάνικο ηλεκτρικό το έφτασε αλλά ο Ιάπωνας Σαμουράι κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση με ελάχιστη διαφορά.  Πόση; Οι τελικοί χρόνοι ήταν 9.675 δευτερόλεπτα για το Model S Plaid και 9.673 δευτερόλεπτα για το τετρακίνητο βελτιωμένο. Ο κάθε ανταγωνιστής εξετάζει την επίδοσή του υπό διαφορετική σκοπιά: ένας χρόνος στα εννιάρια είναι συγκλονιστικό νούμερο για ένα Civic, ενώ την ίδια στιγμή το Tesla νιώθει ότι θα μπορούσε να τα πάει σαφώς καλύτερα. 

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Texas ισχυρίζεται ότι το κορυφαίο του μοντέλο χρειάζεται μόλις 9.23 δευτερόλεπτα για να διανύσει το τετρακοσάρι. Όπως και να έχει, αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο, ειδικά όταν τους χωρίζουν μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

The post Μπορεί ένα Honda Civic ΕΚ να νικήσει ένα Tesla Model S Plaid; (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα