Δανία: μήνυση ενάντια στη BMW για παραπλανητικό μάρκετινγκ

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή (DCO) στη Δανία κατήγγειλε τη BMW σύμφωνα με το Reuters, για μια διαφημιστική καμπάνια στην οποία η BMW αυτοαποκαλείται «ο πιο βιώσιμος (sustainable) κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο», η οποία σύμφωνα με την αρχή καταναλωτών είναι παραπλανητική. Η καταγγελία αφορά τη διαφημιστική εκστρατεία των προηγούμενων δύο ετών, 2021 και 2022. Η δήλωση αναφέρει ότι «η BMW

χαρακτηρίζεται ως ο πιο βιώσιμος παραγωγός αυτοκινήτων στον κόσμο, δίνοντας μια παραπλανητική εντύπωση ότι τα αυτοκίνητά της είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον από αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών».

Η BMW δεν περιορίστηκε μόνο στην παραπάνω φράση, αλλά ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει βιωσιμότητα σε κάθε αυτοκίνητο που παράγει η BMW» κι ότι «ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής τής BMW iX είναι πράσινη», σλόγκαν που εμφανιζόταν στον επίσημο ιστότοπο της BMW Δανίας, σε διαφήμιση στο Facebook, αλλά και σε διαφημίσεις στον δρόμο στην Κοπεγχάγη.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή εκτίμησε ότι οι δηλώσεις ήταν παραπλανητικές και συνεπώς παραβιάζουν τον νόμο περί μάρκετινγκ, καθώς τα μέτρα που λαμβάνει η BMW για την παραγωγή αυτοκινήτων με λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον τρόπο είναι συνήθη κι αντίστοιχα με τα περιβαλλοντικά μέτρα και τα μέτρα βιωσιμότητας κι άλλων κατασκευαστών. Κατά τη γνώμη του Συνηγόρου του Καταναλωτή, οι δηλώσεις έκαναν επίσης τα αυτοκίνητα της BMW να φαίνονται σαν να είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

«Όταν οι εταιρίες χαρακτηρίζονται ως πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τους ανταγωνιστές τους, η δήλωση πρέπει να είναι σωστή», δήλωσε η δικηγόρος του Συνήγορου του Καταναλωτή της Δανίας, Christina Toftegaard Nielsen. «Δεν είναι μόνο επιβλαβές για τις ανταγωνιστικές εταιρίες αλλά και για την πράσινη μετάβαση, καθώς χάνουμε την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία τέτοιων μηνυμάτων», συμπλήρωσε. Απαντώντας στους ισχυρισμούς σε ξεχωριστή δήλωση, η BMW ανέφερε ότι «συνεργάζεται εποικοδομητικά με τις αρχές και παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να κάνει περαιτέρω σχόλια σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

The post Δανία: μήνυση ενάντια στη BMW για παραπλανητικό μάρκετινγκ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα