Αεροπλάνο συντρίβεται σε αυτοκινητόδρομο στην California (vid)

Το μονοκινητήριο Piper PA-32 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον αυτοκινητόδρομο 91 μεταξύ Lincoln και Main στην Corona των ΗΠΑ περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Μια οπίσθια dashcam δείχνει το μικρό αεροπλάνο να πλησιάζει αργά στον αυτοκινητόδρομο πριν χτυπήσει στο οδόστρωμα. Το δεξί του φτερό φαίνεται να χτυπά ένα αυτοκίνητο και να σπάει, στέλνοντας το αεροπλάνο σε περιστροφή. Τα αεροπορικά καύσιμα χύθηκαν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου

κι αμέσως πήραν φωτιά.

Μιλώντας στο NBC Los Angeles, ο πιλότος Andrew Cho δήλωσε ότι απογειώθηκε από το κοντινό αεροδρόμιο της Corona, αλλά κατά την επιστροφή, το αεροπλάνο έχασε ισχύ, μην αφήνοντάς του άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να βρει ένα μέρος για να προσγειωθεί.

«Στη δεξιά μου πλευρά ήταν ο αυτοκινητόδρομος και φυσικά, ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να χτυπήσω τα αυτοκίνητα», εξήγησε ο Cho. «Αλλά είδα ένα επαρκές κενό κι απλώς κατευθύνθηκα προς τα εκεί». Ευτυχώς, ούτε ο Cho, ούτε ο συνεπιβάτης του, ούτε τα τρία άτομα στο φορτηγάκι που χτύπησε τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση.

«Η κίνηση δεν ήταν πυκνή κι ο πιλότος φαίνεται ότι έκανε τους σωστούς χειρισμούς προσγειώσης, οπότε κι απέφυγε μια τραγωδία», είπε στο ABC7 ο Διοικητής της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων της California, Levi Miller.

The post Αεροπλάνο συντρίβεται σε αυτοκινητόδρομο στην California (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα