Xiaomi: τον Αύγουστο η επίσημη παρουσίαση του πρώτου της EV

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi πρόκειται να αποκαλύψει ένα πρωτότυπο του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου του τον Αύγουστο. Η Xiaomi ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Μάρτιο του 2021, ανακοινώνοντας ότι αρχικά θα επενδύσει 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια στο project, με προοπτική για 10 δισεκατομμύρια δολάρια εντός της δεκαετίας. Η νεοσύστατη Xiaomi Auto Co Ltd. (το αυτοκινητιστικό παρακλάδι) συμφώνησε τον

Νοέμβριο του 2021 με την Επιτροπή Διαχείρισης Περιοχής Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου για την κατασκευή των κεντρικών γραφείων και του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας της, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 μονάδων .

Αν κι η εταιρία δεν αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού οχήματος μέχρι το 2024, θα είναι έτοιμη να αποκαλύψει ένα πρωτότυπο σε δημόσια εκδήλωση τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Sina Tech. Παραμένει ασαφές πόσο κοντά στο πραγματικό μοντέλο παραγωγής θα βρίσκεται το πρωτότυπο.

Το CNEV Post αναφέρει ότι μόνο το κέντρο R&D του Κινέζου κολοσσού απασχολεί περισσότερα από 1.000 άτομα και θα συνεχίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, εστιάζοντας σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης κι έξυπνα πιλοτήρια. Το προαναφερθέν εργοστάσιο της Xiaomi στο Πεκίνο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, η καθεμία με ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων. Δεν είναι σαφές ποιο στιλ αμαξώματος θα υιοθετήσει το πρώτο EV της Xiaomi, αλλά η εταιρία πιστεύεται ότι εργάζεται ήδη πάνω σε τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά μοντέλα.

The post Xiaomi: τον Αύγουστο η επίσημη παρουσίαση του πρώτου της EV appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα