Model X & Y προσεγγίζουν το Everest Base Camp στα 5.200 μέτρα

Ένας Κινέζος vlogger κι ιδιοκτήτης Tesla Model Y, ο Trensen Chongqing, κι ένας φίλος του με Model X έφτασαν πρόσφατα στο base camp του Everest με τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν ένα οδικό ταξίδι 2.400 χιλιομέτρων από το Chengdu στο Everest για να αποδείξουν τις πραγματικές δυνατότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο μοντέλα δέχθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις

για να επιβιώσουν στις σκληρές οδικές συνθήκες που συνάντησαν. Σύμμαχός τους το εξαιρετικά διαδεδομένο δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla: αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 8.700 Superchargers στην Κίνα, πολλοί τοποθετημένοι σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Καθώς ο Chongqing πλησίαζε στο Everest (ή στο όρος Qomolangma, όπως είναι γνωστό στους Κινέζους), η κυκλοφορία άρχισε να μειώνεται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, το ανώμαλο έδαφος και το μεγάλο υψόμετρο δεν εμπόδισαν τα X και Y. Το Camp Mode εξασφάλιζε επίσης ότι κι οι δύο άνδρες μπορούσαν να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους όλη τη νύχτα όταν δεν υπήρχαν (ή δεν είχαν κλείσει) ξενοδοχεία στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η Tesla Κίνας, το δίδυμο έπρεπε να σταματήσει και να φορτίσει εννέα φορές στο ταξίδι τους προς το θρυλικό βουνό. Αυτό σημαίνει ότι έκαναν κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 260 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Βέβαια, κατά την επιστροφή, οι φορτίσεις θα ήταν πολύ λιγότερες, αφού τα ηλεκτρικά οχήματα κάνουν ανάκτηση ενέργειας στις κατηφόρες. Μετά από πέντε ημέρες, έφτασαν επιτέλους στον προορισμό τους: το North Base Camp. Σε υψόμετρο 5.200 μέτρων, και τα δύο οχήματα λειτουργούσαν εντελώς απροβλημάτιστα, αφού η μειωμένη πυκνότητα του αέρα δεν επηρεάζει την απόδοσή τους. Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, τόσο για την Tesla όσο και για τα EV γενικότερα.

The post Model X & Y προσεγγίζουν το Everest Base Camp στα 5.200 μέτρα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα