Kiska: μηχανικά μέρη από KTM κι εμφάνιση από τη Lancia Stratos

Μες στην κάψα του καλοκαιριού, μια νεοφανής μάρκα με το όνομα Kiska διέρρευσε φωτογραφίες ενός συναρπαστικού σπορ μοντέλου με την ολίγον ξενέρωτη ονομασία APG-1. Τώρα, στις ζέστες του Δεκέμβρη, έχουμε μερικές νέες εικόνες και την αναφορά ότι το αυτοκίνητο έλαβε έγκριση να παραχθεί. Το APG-1 σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα πρωτότυπο που θα έδειχνε στον κόσμο τις ικανότητες της Kiska, αλλά σφυγμομετρώντας τις θετικές αντιδράσεις του κοινού, τώρα θέλει να κάνει το APG-1 πραγματικότητα. Βασίζεται στο KTM X-Bow GT-XR, οπότε

από κάτω βρίσκεται ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο κι ένας υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων της Audi. Στο X-Bow GT-XR, ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 500 ίππους στις 6.350 σαλ. και 581 Nm ροπής στις 5.500 σαλ. Άλλα εξαρτήματα που πιθανότατα δανείστηκαν από το KTM θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα, το ισχυρό σύστημα πέδησης και την ανάρτηση.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο επικεφαλής σχεδιαστής Alan Derosier εμπνεύστηκε απροκάλυπτα τη σχεδίαση από τη Lancia Stratos και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Οι αναφορές στη Stratos είναι άμεσα αναγνωρίσιμες από τους έντονους θόλους των μπροστινών τροχών και το σχήμα της οροφής. Άλλες εντυπωσιακές σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την πίσω αεροτομή που βρίσκεται πάνω από το πίσω κάλυμμα του κινητήρα, τα τετράγωνα πίσω φώτα και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Δεν είναι σαφές πόσες μονάδες θα παραχθούν ούτε πόσο θα κοστίσει η καθεμία.

The post Kiska: μηχανικά μέρη από KTM κι εμφάνιση από τη Lancia Stratos appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα