BMW: τέλος τα διπλοσύμπλεκτα αυτόματα, μένουν τα χειροκίνητα

Η BMW M division δημιουργεί τα προϊόντα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής μάρκας, αλλά δε θα είναι ίδια μελλοντικά: περιμένετε να βρείτε αυτόματα κιβώτια με μετατροπείς ροπής αλλά όχι πλέον διπλού συμπλέκτη. Αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από τον Dirk Hacker, Επικεφαλής Ανάπτυξης της BMW M, σε συνέντευξή του στο Top Gear.

«Τα διπλοσύμπλεκτα έχουν τελειώσει για

τη BMW M», δήλωσε ο Hacker. «Από εδώ και πέρα θα τοποθετούμε ή χειροκίνητα ή κλασικά αυτόματα ή βέβαια ηλεκτρικά αυτόματα στο μέλλον». Είπε ότι η εταιρία απασχολήθηκε με το ζήτημα κατά την εξέλιξη της επόμενης γενιάς M5 κι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα παραδοσιακό αυτόματο με μετατροπέα ροπής επειδή είναι πιο άνετο για την καθημερινή οδήγηση.

«Κι όχι μόνο: έχει καλύτερες επιδόσεις από του διπλού συμπλέκτη. Άλλωστε, το χρησιμοποιούμε και στη νέα αγωνιστική M4 GTR», πρόσθεσε ο Hacker. Σημειώστε ότι ο Γερμανός αναφέρεται μόνο στο τμήμα M κι όχι σε ολόκληρη την εταιρία. Οι απλές BMW θα μπορούσαν να είναι DCT στο μέλλον.

Σχολίασε επίσης το μέλλον των μοντέλων με μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων στο τμήμα κι είπε ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες. «Στο μέλλον θα μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση για χειροκίνητα κιβώτια. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα υπάρχουν στο απώτερο μέλλον – τουτέστιν μετά από έξι, επτά χρόνια», είπε ο Hacker. Κατά το 2030 δηλαδή. Οι δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον των μηχανικών κιβωτίων στα μοντέλα M είναι σύμφωνες με τα προηγούμενα σχόλια του αφεντικού του τμήματος Frank van Meel. «Στις επόμενες M2 και M3 και της M4 θα προσφέρουμε χειροκίνητα κιβώτια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», είχε αναφέρει το 2022.

Υπάρχουν αναφορές ότι η BMW εξετάζει την τοποθέτηση μηχανικού κιβώτιο ταχυτήτων στην BMW Z4 M40i. Η Toyota προσφέρει ήδη ένα μηχανικό για τη Supra που έχει τα ίδια μηχανικά μέρη, επομένως δε θα πρέπει να υπάρχουν μηχανολογικές προκλήσεις για την τοποθέτηση του κιβωτίου. Το τμήμα M εγκατέστησε πρόσφατα ένα εξατάχυτο χειροκίνητο σασμάν στην 3.0 CSL, η οποία θα κυκλοφορήσει σε μόλις 50 μονάδες. Αποτίει φόρο τιμής στο ομώνυμο μοντέλο από τη δεκαετία του 1970 και κάτω από το καπό υπάρχει ένας twin-turbo inline-six 3.0 λίτρων που αποδίδει 560 ίππους.

The post BMW: τέλος τα διπλοσύμπλεκτα αυτόματα, μένουν τα χειροκίνητα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα