Το θηριώδες ηλεκτρικό Ioniq 6 N των 650 ίππων εξελίσσεται στο Nurburgring

Μετά την αποκάλυψη του Ioniq 5 N, ο ηλεκτρικός και ο σπορ βραχίονας της Hyundai ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τη νέα τους δημιουργία, το πανίσχυρο Ioniq 6 N, που θα κοιτάξει στα μάτια τις ηλεκτρικές Mercedes-AMG.

Αμέσως μόλις άνοιξε μετά το τέλος του χειμώνα η γερμανική πίστα του Nurburgring,

το παλιό, καλό βόρειο loop (Nordschleife) των 20,8 χιλιομέτρων, εθεάθησαν ήδη τα πρώτα πρωτότυπα δοκιμών του Ioniq 6 N. Εξάλλου, το ευρωπαϊκό σπορ και αγωνιστικό παράρτημα της Hyundai έχει τη βάση του σχετικά κοντά, στο Alzenau της Γερμανίας.

Το Ioniq 6 πωλείται ήδη, οπότε είναι ευνόητο ότι προκάλεσε αρκετή εντύπωση ένα πρωτότυπό του με πολλές δυναμικές και σπορ λεπτομέρειες που εμφανίστηκε από το πουθενά στην περίφημη “πράσινη κόλαση” της περιοχής της Βόννης. Πόσω μάλλον με δεδομένο ότι το πρωτότυπο αυτό είχε αρκετά καμουφλαρισμένα σημεία.

Από τις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες φάνηκαν οι τεράστιοι τροχοί του, 20 ιντσών, που προφανώς όταν βγει στην παραγωγή θα στεγάζονται μέσα σε φουσκωμένους θόλους, καθώς και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων στο εσωτερικό των τροχών. Κι επιπλέον, φάνηκε και η ενισχυμένη πίσω πτέρυγα, σε σχέση με το απλό Ioniq 6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλο ένα πρωτότυπο του Ioniq 6 N δοκιμάζεται στη Νότια Κορέα, αλλά στη Γερμανία και στο Nurburgring γίνεται η ρύθμιση των μηχανικών μερών -όπως της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και των φρένων-, καθώς των ηλεκτρονικών του ελέγχου της πρόσφυσης. Σε αυτή τη διεργασία χρησιμοποιείται η τεχνογνωσία από την εξέλιξη του Ioniq 5 N.

Το Hyundai Ioniq 6 N αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2025 και να βγει στην αγορά το 2026. Όπως και το Ioniq 5 N, αισθητικά δεν θα διαφέρει τόσο από τις απλές εκδόσεις, αλλά θα έχει πολλές και διακριτικές προσθήκες δυναμισμού.

Θα διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, και μαζί οι δύο θα αποδίδουν 650 ίππους αντλώντας την ενέργειά τους από τη μπαταρία που θα εξασφαλίζει τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα αυτονομίας - σε φυσιολογικό, φυσικά, ρυθμό κίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα