Ποια νέα μοντέλα ετοιμάζει η Audi -Οι τρεις πρεμιέρες μέσα στο 2024

Η εταιρεία του Ingolstadt ετοιμάζει μια ολομέτωπη πλημμυρίδα νέων μοντέλων μέχρι το τέλος του 2025, και τρία από αυτά θα παρουσιαστούν μέσα σε αυτή τη χρονιά: οι νέες γενιές των Α5 και Q5, καθώς και το πολυαναμενόμενο A6 E-Tron.

Ήδη η γερμανική εταιρεία παρουσίασε μέσα σε αυτούς τους δυόμισι μήνες του 2024 μέχρι στιγμής το ανανεωμένο Q7, έπειτα το RS6 Avant GT και το νέο S3, μετά το φρεσκαρισμένο Α3 και τέλος το νέο Q6 E-Tron. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Συνολικά, μαζί και με τα παραπάνω, μέχρι το τέλος του 2025 θα δούμε συνολικά 20 νέα Audi να παρουσιάζονται και να λανσάρονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Το επόμενο που περιμένουμε είναι το νέο A6 e-Tron, του οποίο το πρωτότυπο έχει αφήσει μεγάλες υποσχέσεις για τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σε έκδοση sedan (με fastback σιλουέτα) ή wagon, βασισμένο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) που η Audi εξέλιξε σε συνεργασία με την Porsche, και η οποία έκανε ήδη το ντεμπούτο της στο Q6 E-Tron και χρησιμοποιείται για στην ηλεκτρική Porsche Macan.

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα γενιά των θερμικών / υβριδικών A5 και Q5. Αυτά θα βασιστούν στην πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC), η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της MLB του ομίλου Volkswagen.

Το Α5, θυμίζουμε, θα πάρει τη θέση του Α4, που παύει να υφίσταται διότι πλέον οι ζυγοί αριθμοί αντιπροσωπεύουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ingolstadt. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον η νέα γενιά του Α4 που θα υποδεχθούμε θα είναι η ηλεκτρική Α4 e-tron.

Το Α5 θα διατίθεται και ως sedan και ως wagon, στην «απλή» έκδοση Α5 και στις κορυφαίες σπορ S5 και RS5 Wagon. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει και Coupe ή Convertible έκδοση του Α5, αλλά θυμίζουμε ότι η Mercedes συγχώνευσε τις αντίστοιχα C-Class και E-Class Coupe και Convertible σε ένα μοντέλο, τη CLE.

Περνώντας, τώρα, στο Q5, το γερμανικό μεγάλο SUV περνά στην τρίτη του γενιά με νέας τεχνολογίας θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικό σύστημα - πριν η Audi βάλει τέλος στην εξέλιξη των τεχνολογιών αυτών το 2026, για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση. Από το 2033 η Audi θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτά για το 2024. Για την επόμενη χρονιά, η Audi προγραμματίζει μεταξύ άλλων το διάδοχο του Q3, το ανανεωμένο RS3 σε έκδοση hatchback και sedan, το Q6 E-Tron Sportback, την ηλεκτρική νέα γενιά του A8 και το επταθέσιο υβριδικό SUV Q9.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα