ΥΠΕΚΑ: μετεγκατάσταση που αναβαθμίζει το Κέντρο της Αθήνας και εξοικονομεί χρήματα

13:44 26/7/2012 - Πηγή: Econews

Ως πράξη συμπαράστασης στην προσπάθεια ανάταξης του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας χαρακτήρισε ο Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, στο παλαιό κτήριο του «Μινιόν» της οδού Πατησίων.

Η μεταφορά και συγκέντρωση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ στο Κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη

του έτους.

Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «ενέργεια με ισχυρό συμβολικό και πολιτικό μήνυμα» και πρόσθεσε πως “εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, που συνιστά ένα ισχυρό επιχείρημα, υπάρχει ένα ισχυρότερο επιχείρημα για το μεσοπρόθεσμο κοινωνικό κόστος της εγκατάλειψης του κέντρου”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος σημείωσε ότι «το υπουργείο θα συνεργασθεί με τον δήμο για την Αθήνα και το κέντρο» με στόχο “την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη επενδύσεων στο κέντρο”.

Το ύψος των μισθωμάτων που καταβάλλει το ΥΠΕΚΑ, με τις υπηρεσίες του να είναι διασκορπισμένες σε 27 σημεία ανά την πρωτεύουσα, θα κατέβει από 504 χιλ. Ευρώ σε 180 χιλιάδες Ευρώ, ενώ τα 23 τετραγωνικά που αντιστοιχούν σήμερα σε κάθε υπάλληλο θα μειωθούν σε 12,59 με βέλτιστο τα 10 τετραγωνικά ανά υπάλληλο.

Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός το κτήριο θα είναι λειτουργικό και θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα