Υδροναύτες: καθαρισμός βυθού στο Παλαιό Φάληρο στις 4 Δεκεμβρίου

16:44 1/12/2011 - Πηγή: Econews

Το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού 2011, διοργανώνει καθαρισμό βυθού στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ διέπεται από τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το περιβάλλον και την κοινωνία  και  επιθυμεί να γιορτάσει την ημέρα αυτή

με προσφορά και δράση.

Η παραλία όπου θα λάβει χώρα η δράση δεν επιλέχθηκε μόνο για το μεγάλο αριθμό των λουομένων που συγκεντρώνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και γιατί ο βυθός εκεί αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

Έτσι, θα πραγματοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα «ΠΥΘΕΑΣ» της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ καταγραφή του προβλήματος και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής τα οποία επιβαρύνουν τον βυθό , με στόχο την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μελέτης που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τεκμηριώσεις για το πρόβλημα, αλλά και πιθανές προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού μαζί με τους Υδροναύτες, συμμετέχοντας στον εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό του βυθού του Παλαιού Φαλήρου.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 10.00, στην παραλία «Μπάτης», στην καφετέρια που υπάρχει στην αριστερή (με κατεύθυνση τον Άλιμο) πλευρά της παραλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.ydronaftes.gr.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα