Δέκα ρομπότ εμπνευσμένα από ζώα και έντομα – BigDog (video)

15:43 1/12/2011 - Πηγή: Econews

Το σύνολο της επιστημονικής έρευνας δεν μπορεί να συλλάβει και να ξεπεράσει εκατομμύρια έτη εξέλιξης των ειδών. Στις μέρες μας  η ρομποτική στρέφεται προς αναζήτηση έμπνευσης στη φύση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μηχανών που κινούνται και συμπεριφέρονται ως ζωντανοί οργανισμοί.

Η ιστοσελίδα Techland επέλεξε τα δέκα πιο εντυπωσιακά ρομπότ και μας τα παρουσιάζει.

BigDog

Ο BigDog (Μεγάλος Σκύλος) δεν είναι γλυκούλης και παιχνιδιάρης αλλά ένα πάρα πολύ ισχυρό ρομπότ. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο βάρους 150 κιλών σε ανώμαλο έδαφος και να διανύσει απόσταση

μέχρι 20 χιλιόμετρα. Προορίζεται (δυστυχώς) για το πεδίο της μάχης όπου θα μεταφέρει πολεμοφόδια και υλικό σε μονάδες του πεζικού.

Ο Μαρκ Ράιμπερτ, πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Boston Dynamics, δήλωσε σχετικά πως “τα ζώα κινούνται με εκπληκτική ικανότητα και ευελιξία, ελέγχουν το σώμα τους επιτυγχάνοντας εκπληκτική ισορροπία ακόμα και όταν τρέχουν, πηδούν ή αναρριχώνται”.

“Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ρομπότ με αυτές τις ικανότητες”, καταλήγει ο Ράιμπερτ.

Μετά το BigDog έπονται το παρομοίου μεγέθους αλλά ικανό στη μεταφορά βαρύτερων φορτίων AlphaDog και ένα ρομπότ εμπνευσμένο από τον γατόπαρδο (τσιτάχ) που θα τρέχει με ταχύτητα τουλάχιστον 32 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Δείτε στο video το BigDog εν δράσει:

Επόμενο: το Ρομποτικό Ψάρι

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα