Υδρογονάνθρακες: γέφυρα μεταφοράς κυπριακού αερίου η Ελλάδα

09:48 3/1/2012 - Πηγή: Econews

Στρατηγική για τα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρεί να χαράξει η Αθήνα, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για σεισμικές έρευνες σε ελληνικά οικόπεδα και ολοκληρώνονται οι εργασίες της Noble στην Κύπρο, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της μεταφοράς του αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι

τελευταίες εξελίξεις θα συζητηθούν στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στο ΥΠΕΞ σήμερα και αύριο και με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, με στόχο τη  χάραξη στρατηγικής για την επόμενη μέρα στα ενεργειακά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ η Αθήνα σκοπεύει να δώσει άδειες για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, το παιχνίδι αξιοποίησης της ενέργειας στην Ελλάδα ανοίγει ταυτόχρονα με το παιχνίδι της μετατροπής της σε κόμβο μεταφοράς του κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου.

Μάλιστα, ορισμένοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι μια εναλλακτική διαδρομή μεταφοράς του αερίου θα μπορούσε να γίνει μέσω σύνδεσης τερματικών σταθμών υγροποίησης της Κύπρου και της Αιγύπτου και κατόπιν μεταφοράς στην Ελλάδα.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στη σημερινή και αυριανή σύσκεψη στο ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθεί ο συντονισμός των ενεργειών με το ΥΠΕΚΑ,  σε ό,τι αφορά την πολιτική που θα ακολουθηθεί σχετικά με εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις σεισμικές έρευνες, αλλά και την πολιτική μεταφοράς της ενέργειας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα