Το Γερμανικό Βραβείο Περιβάλλοντος στον Günther Cramer της SMA Solar

19:54 5/10/2012 - Πηγή: Econews

Το φετινό Γερμανικό Βραβείο Περιβάλλοντος, που αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση Περιβάλλοντος στην Ευρώπη, θα απονεμηθεί στον Günther Cramer, Συνιδρυτή και Πρόεδρο του Supervisory Board της SMA Solar Technology για τη συμβολή του στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών και την προσωπική του δέσμευση για πάνω από 30 χρόνια, στη μετάβαση στον πλήρως αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό μέσω ΑΠΕ.

Το βραβείο, θα απονείμει ο Joachim Gauck, Πρόεδρος

της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου στη Λειψία.

Ο Fritz Brickwedde, Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Περιβάλλοντος (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) ανακοινώνοντας την απονομή του βραβείου είπε: «Oι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς που σχεδιάστηκαν από τον κύριο Cramer και την ομάδα του απλοποίησαν την εγκατάσταση, βοήθησαν στη σημαντική μείωση του κόστους, εξασφάλισαν μέγιστη απόδοση και συνέβαλλαν στην αξιόπιστη λειτουργία των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων παραγωγής ρεύματος.

Πάνω απ’ όλα όμως, αποτελούν σήμερα το έξυπνο κέντρο μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, με το οποίο το συνεχές ηλιακό ρεύμα μπορεί να ενσωματωθεί με ιδανικό τρόπο στο δίκτυο. Ο Günther Cramer δεν διέκρινε ποτέ τα λόγια από τις πράξεις: είτε πρόκειται για καθημερινές επιχειρηματικές αποφάσεις είτε για παγκόσμια οικολογικά ζητήματα του μέλλοντος, επιτυγχάνει με την έντονη ενασχόλησή του και τον ενθουσιασμό του, να ηγείται της ανάπτυξης στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Μαζί με τους συνιδρυτές της εταιρείας, Peter Drews και Reiner Wettlaufer, ο Günther Cramer κατόρθωσε, διαρκώς προσηλωμένος στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία, να εξελίξει την SMA σε κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πρωτοπόρο στην αγορά κατασκευής φωτοβολταϊκών μετατροπέων, με περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους».

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στοιχειοσειρών, η οποία πρωτοεμφανίσθηκε το 1996 με τους μετατροπείς Sunny Boy, η SMA είχε ουσιαστική τεχνολογική συμβολή στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού τομέα. Οι τεχνικοί απέκτησαν έτσι για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζουν οι ίδιοι τις εγκαταστάσεις τους, οδηγώντας σε εντυπωσιακή ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών.

Επίσης, με τα καινοτόμα συστήματα υψηλής απόδοσης που διαρκώς παρουσιάζει, η SMA προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις τόσο για μικρές οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, όσο και για φωτοβολταϊκές μονάδες πολλών μεγαβάτ, αυξάνοντας το βαθμό απόδοσης των μετατροπέων στο 99%.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο εντείνεται το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της φωτοβολταϊκής ενέργειας. Ακολουθώντας διαρκώς το όραμά του για αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό, και με έντονη οικολογική και κοινωνική δραστηριότητα, ο Günther Cramer επικεντρώθηκε στη διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές, μη συνδεδεμένες με το δίκτυο,

Keywords
Τυχαία Θέματα