Ο Κρόνος στο Σκορπιό: Τι θα φέρει στα ζώδια;

Ένας «χρήσιμος καταπιεστής» είναι ο συγκεκριμένος Κρόνος, αφού όλα αυτά συμβαίνουν για να μην εκτεθούμε στον κίνδυνο μιας άναρχης ανάπτυξης

Αν ο Δίας στο Σκορπιό μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο «μεγάλος κερδοσκόπος» κι εκείνος που με δέλεαρ το κέρδος ή την ισχύ απελευθερώνει με ευκολία κάθε σκοτεινό ένστικτο, αντίθετα ο Κρόνος στο ζώδιο, περιορίζει τις ακρότητες και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι το να διαχειριστούμε σοφά την ενέργειά του, κατανοώντας που και πως έχουμε

υπερβάλει.

Μένοντας μακριά από εκτιμήσεις που σπέρνουν το φόβο κι την ανησυχία, το πρώτο που έχω να επισημάνω είναι πως ο «παππούς» του ζωδιακού έχει όλη την καλή διάθεση να είναι... με το μέρος μας, αρκεί κι εμείς να στηρίξουμε την πολιτική του!

Ο Κρόνος, έχει βέβαια ως ιερό καθήκον να προσδιορίζει τα όρια μας και να μην μας αφήνει να επεκταθούμε εκεί που δεν φτάνουμε αλλά μια μάλλον... άγνωστη λεπτομέρεια είναι ότι κι εμείς βάζουμε όρια στον Κρόνο μας, χρωματίζοντας τον ανάλογα με το επίπεδο της συνειδητότητας μας. Γι’ αυτό στους τρομαγμένους ανθρώπους θα επιβεβαιώσει τον φόβο, στους ενόχους την ενοχή τους αλλά στους σοφούς τη σοφία τους και στους ευτυχείς την ευτυχία τους.

Κι αυτό δεν αναφέρεται τόσο στις γενικότερες κοινωνικές ή οικονομικές εξελίξεις (σε συλλογικό επίπεδο δυστυχώς η συνειδητότητα παραμένει ακόμη εμβρυακή), όσο στα κλειδιά που μας παρέχει η συγκεκριμένη διέλευση για να καταλήξουμε οριστικά σε σχέση με τα θέματα που παραδοσιακά «εξουσιάζει» το ζώδιο του Σκορπιού. Να κατασταλάξουμε δηλαδή στις αξίες που πραγματικά μας ταιριάζουν, να βάλουμε μια τάξη στα οικονομικά και τις ανάγκες μας αλλά και να αξιολογήσουμε φοβίες, εμμονές και ενοχές που έχουν «κατσικωθεί» στο είναι μας, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη μας. Να βγάλουμε δηλαδή τις «πέτρες» που πλακώνουν την ψυχή μας, όχι με κάποιον «μαγικό» ή υπερβατικό τρόπο αλλά χρησιμοποιώντας τη λογική, την εμπειρία μας και αν χρειαστεί συγκεκριμένες τεχνικές.

Ο Κρόνος θα μας βάλει να «βουτήξουμε» μέσα μας κι αν παρ’ ελπίδα αυτά που θα βρούμε δεν θα μας αρέσουν, δεν θα φταίει βέβαια αυτός αλλά εμείς που αδιαφορήσαμε χρόνια τώρα για την ψυχική μας τροφή, καταπίνοντας παράλληλα όλα τα «σκουπίδια» που μας σέρβιρε η ανάγκη μας να νιώθουμε προστατευμένοι μέσα στην κοινωνική υποκρισία. Ακόμη όμως κι αν είναι έτσι θα έχουμε μια λαμπρή ευκαιρία να τα ξεφορτωθούμε απαξάπαντος, αντικαθιστώντας τα με την δική μας αλήθεια.

Κι εδώ είναι που οφείλω να θυμίσω πως ο Κρόνος απαντάται σε δύο κυρίως μορφές, κάτι που κρίνει και την κατεύθυνση της επιρροής του..

Η πρώτη, η «παραδοσιακή», με την οποία όλοι ξεκινάμε σε αυτή τη ζωή, τον θέλει έναν θεματοφύλακα των συλλογικών αξιών, εννοώντας πως ο καθένας μας, αν θέλει να «προκόψει», θα πρέπει να υποταχθεί σε αυτές ή τουλάχιστον να τις πάρει σοβαρά υπόψη του.

Ένας «χρήσιμος καταπιεστής» είναι ο συγκεκριμένος Κρόνος, αφού όλα αυτά συμβαίνουν για να μην εκτεθούμε στον κίνδυνο μιας άναρχης ανάπτυξης. Παύουν όμως να έχουν νόημα και γίνονται τροχο

Keywords
Τυχαία Θέματα