Τίγρεις κατασπάραξαν τιγράκι σε ζωολογικό κήπο επειδή τις άφησαν νηστικές

15:04 12/7/2012 - Πηγή: Econews

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επισκέπτες ενός ζωολογικού κήπου στην επαρχία Σαντονγκ στην ανατολική Κίνα, όταν είδαν τρείς τίγρεις Σιβηρίας να σκοτώνουν και να κατασπαράσσουν ένα νεογέννητο τιγράκι Βεγγάλης.

Τις φωτογραφίες έδωσαν στη δημοσιότητα τουρίστες, αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι τίγρεις επιτέθηκαν στο νεογέννητο επειδή οι φροντιστές δεν τις είχαν ταΐσει, κάτι που φυσικά αρνούνται οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Οι νεαρές τίγρεις εξασκούν τις κυνηγετικές τους ικανότητες

όλη την ώρα και αυτό νομίζουμε ότι συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Είναι φοβερή τραγωδία γιατί οι τίγρεις κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην άγρια φύση», τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Η τίγρης της Σιβηρίας είναι η μεγαλύτερη «γάτα» στον πλανήτη και υπό κανονικές συνθήκες στην άγρια φύση δεν έρχεται σε επαφή με άλλα είδη τίγρεων.

Αν μια ξένη τίγρης εισβάλλει στον χώρο της δεν διστάζει να της επιτεθεί, ωστόσο σε γενικές γραμμές τρέφεται με άλλα μεγάλα ζώα.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας θα μπορούσαν να τραφούν με τίγρη αν έμεναν χωρίς τροφή, ωστόσο γενικά δεν τους αρέσει η γεύση του κρέατος άλλων σαρκοφάγων ζώων, ειδικά αν πρόκειται για τίγρεις του είδους τους ή συγγενείς τους.

Photo Barcroft Media

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα