Θεσσαλονίκη: στις “δαγκάνες” του Μπουτάρη όσοι παρκάρουν παράνομα

15:04 3/10/2012 - Πηγή: Econews

Όσοι επιμένουν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με το αυτοκίνητό τους, θα έχουν να υπερπηδήσουν ένα ακόμα εμπόδιο μετά το μποτιλιάρισμα και την έλλειψη θέσεων πάρκινγκ: τις δαγκάνες κατά της παράνομης στάθμευσης.

Η δημοτική Αρχή της πόλης πρόκειται να παραλάβει είκοσι δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών, μικρές και μεγάλες, για κάθε τύπο αυτοκινήτου, οι οποίες θα τοποθετούνται στη ρόδα του παράνομα σταθμευμένου οχήματος.

Με τον τρόπο αυτό θα «μπλοκάρεται» το Ι.Χ. και ο οδηγός θα αναγκάζεται

να καλεί τη δημοτική αστυνομία, να δίνει τα στοιχεία του, να παίρνει την κλήση και στη συνέχεια να απαλλάσσεται από τη δαγκάνα.

Οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματα τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η δημοτική αστυνομία να μην μπορεί να κόψει κλήση.

Επιπλέον, θα «μπλοκάρονται» και οχήματα τα οποία παρκάρουν πάνω σε ράμπες αναπήρων, σε ποδηλατοδιαδρόμους, σε πάρκα και πλατείες και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών.

Σημειώνεται πως μέσα στο προηγούμενο έτος, βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης περισσότερες από 100.000 παραβάσεις στάθμευσης, ενώ αφαιρέθηκαν 12.500 πινακίδες.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2012 στη Θεσσαλονίκη αφαιρέθηκαν 10.893 πινακίδες, ενώ οι κλήσεις για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τις 62.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα