Θεσσαλονίκη: Προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας στο Σέιχ Σου

14:31 19/7/2012 - Πηγή: Econews

Η Ελλάδα είναι µια από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά δασικών πυρκαγιών και καµένων εκτάσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον το 98% των πυρκαγιών αυτών οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες (αμέλεια, εμπρησμοί, μη προσδιορισμένες ανθρώπινες ενέργειες).

Θεωρώντας πως η πιο αποτελεσματική προστασία είναι η πρόληψη, η ομάδα των εθελοντών της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ θα βρίσκεται φέτος με την υποστήριξη του ΟΤΕ

και της COSMOTE, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Πέρυσι και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και τη βοήθεια όλων των εθελοντικών ομάδων που βρέθηκαν στο Σέιχ Σου, μεταξύ των οποίων και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η φωτιά που ξέσπασε στις 26 Αυγούστου, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ προσκαλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δασοπροστασίας του Σέιχ Σου. Ενεργώντας «Μαζί για τα Δάση», αναλαμβάνουμε σε συνεργασία και συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική Υηρεσία Θεσσαλονίκης και πολλές ακόμα εθελοντικές ομάδες της πόλης, δράσεις εποπτείας και φύλαξης ενός μεγάλου μέρους του Σέιχ Σου.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν μικρές ομάδες δύο ή τριών ατόμων οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και για τρεις με τέσσερις μέρες κάθε εβδομάδα θα βρίσκονται σε κάποια, προκαθορισμένη από την Πολιτική Προστασία θέση θέας.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του προγράμματος, τη Δευτέρα στις 23 Ιουλίου, διοργανώνεται μία ανοιχτή εκδήλωση-πεζοπορική διαδρομή προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα το Σέιχ Σου, να παρουσιαστούν οι δράσεις της ομάδας δασοπροστασίας, αλλά και να δηλώσουν διαθεσιμότητα όσοι ενδιαφέρονται.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE σύμμαχοί σε αυτήν την προσπάθεια στο πλαίσιο της εταιρικής τους υπευθυνότητας και υιοθετώντας τα σχέδια της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για αποτελεσματική προστασία των δασών, συμμετέχουν και φέτος στα προγράμματα δασοπροστασίας υποστηρίζοντας τις δράσεις μας τόσο οικονομικά, όσο και με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας ή στην πεζοπορική διαδρομή τη Δευτέρα στις 23 Ιουλίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310252530 (υπεύθυνος: Λάζαρος Πούλιος) ή στέλνοντας ένα μήνυμα στο [email protected].

Photo: Callisto

Keywords
Τυχαία Θέματα