Θεσσαλονίκη: μεγάλη συμμετοχή στις εξορμήσεις καθαριότητας

Δεκάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εθελοντές πρασίνου, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο συμμετείχαν στις νέες δράσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, με στόχο τη φροντίδα του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι εθελοντές πρασίνου της Αντιδημαρχίας σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 77ο Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

πραγματοποίησαν εξόρμηση καθαριότητας στον αδιαμόρφωτο χώρο τεσσάρων στρεμμάτων που βρίσκεται μπροστά από το Χαρίσειο Γηροκομείο.

Συνολικά 32 μαθητές από τα δύο τμήματα της έκτης Δημοτικού μαζί με τον διευθυντή του σχολείου και εκπαιδευτικούς, αρκετούς γονείς και δημότες-εθελοντές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας που συμμετείχαν με τα κατάλληλα οχήματα και τον εξοπλισμό, άρχισαν εργασίες καθαρισμού από τις 10.00 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, κάνοντας πράξη μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Το παρόν τους στην εξόρμηση έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Τζιούτζια.

Εξάλλου μια ακόμα εξόρμηση καθαριότητας για τον ευπρεπισμό δημόσιων χώρων πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από την  1η Δημοτική Κοινότητα  του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης  και Καθαριότητας.

Με σημείο συνάντησης τα «σκαλάκια», στη συμβολή των οδών Ελευθερών και Ινιάδος στο χώρο που βρίσκεται περιμετρικά του 31ου  Δημοτικού Σχολείου δεκάδες εθελοντές και κάτοικοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα καθάρισαν την περιοχή και πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εθελοντικών δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον.

Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές της 1ης Δημοτικής Κοινότητας τους μαθητές, τους γονείς καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 77ου Δημοτικού Σχολείου, για τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή τους στις νέες περιβαλλοντικές δράσεις.

«Δεν υπάρχει για μας μεγαλύτερη χαρά και επιβράβευση από  τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και των μαθητών, σε περιβαλλοντικές δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας και της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι κανένας Δήμος δεν μπορεί από μόνος του να αλλάξει τα πράγματα αν δεν βοηθούν και οι πολίτες, με το δικό τους τρόπο, καθημερινά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα