Κλιματική αλλαγή: νέα έρευνα «συνθλίβει» τους σκεπτικιστές

Καμιά αμφιβολία για την υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αφήνει η νέα έρευνα που διεξήγαγε αμερικανική επιστημονική μονάδα, που συστάθηκε στον απόηχο του σκανδάλου με τα κλεμμένα e-mail, «Climategate».

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, με τίτλο «Berkeley Earth Project», χρησιμοποιήθηκαν νέες μέθοδοι και δεδομένα, ωστόσο τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της NASA, της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και

άλλων οργανισμών και φορέων, σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής, δεν έχουν καμία βάση.

Εξετάζοντας πάνω από ένα εκατομμύρια αρχεία θερμοκρασιών απ’ όλο τον κόσμο, που χρονολογούνται από το 1800, οι  επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί περίπου 1 βαθμό από τα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Η επιστημονική ομάδα του Berkeley κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή της θερμοκρασίας στον βόρειο Ατλαντικό πιθανότατα ευθύνεται για τις διαφορές της θερμοκρασίας παγκοσμίως από χρονιά σε χρονιά.

Το ερευνητικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής Richard Muller από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο οποίος προχώρησε στη σύσταση μιας επιστημονικής ομάδας δέκα ατόμων, κυρίως φυσικών, για να διεξάγουν έρευνα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από διάφορες πηγές, ακόμα και ιδρύματα που ανήκουν στους αδελφούς Κοχ, τους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που έχουν επίσης χορηγήσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε οργανισμούς που αμφισβητούν ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα