«Τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα» ζητά ο Τσίπρας – Διαδοχικές συναντήσεις

15:35 9/5/2012 - Πηγή: Econews

Συντονισμένη δράση ώστε «να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικότερη τη στήριξη της κοινωνίας σε μια κυβέρνηση Αριστεράς που θα θελήσει να ενώσει

τον λαό για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, για να ανακτήσει την κυριαρχία του, ακόμα και από την αναγκαία εκείνη θεσμικά και κοινοβουλευτικά στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών», δήλωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «μία κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να συγκρουστεί με τα μνημόνια και άρα να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα μπορεί αυτό να το κάνει πράξη μονάχα αν έχει ισχυρή στήριξη μέσα και έξω από τη Βουλή».

Στο μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο (17.00), Ευάγγελο Βενιζέλο (18.00) και Αντώνη Σαμαρά (19.00) θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την διερευνητική εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, θα μιλήσει με τους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση με Ολάντ

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Humanite.
Ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από τη γαλλική πλευρά στο συγκεκριμένο αίτημα, ωστόσο η εφημερίδα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πιερ Λοράντ, πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, και τον Ζαν Λικ Μελανσόν που τερμάτισε τέταρτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Κάλεσμα Σαμαρά στην Κεντροδεξιά

Πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς εντός και εκτός Βουλής για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.

Η δήλωση Σαμαρά έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου που ζητά ο κ. Τσίπρας οδηγεί αναπόφευκτα στην έξοδο από την ευρωζώνη και κάλεσε να σταματήσει «αυτή η ανευθυνότητα», ενώ προσέθεσε ότι «ο λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα και να βγει από την ευρωζώνη».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα